Home Najnovije Opsadno stanje u Solunu, stigli Grobari koji traže Bad Blue Boyse

Opsadno stanje u Solunu, stigli Grobari koji traže Bad Blue Boyse

114
0

Danas se nogometaši Dinama suočavaju s uzvratnom utakmicom osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a. Utakmica, koja počinje u 18:45, održat će se u Grčkoj, a hrvatski prvak ulazi u nju s dva gola prednosti nakon pobjede od 2:0 u prvoj utakmici koja se igrala u Maksimiru prije tjedan dana.

Važno je napomenuti da će Dinamo biti bez podrške svojih navijača na ovoj utakmici. Budući da je utakmica proglašena visokorizičnom, a Dinamo je suočen s zabranom, hrvatski prvak neće moći računati na potporu svojih navijača. Odluka o zabrani donesena je nakon navijačkih nereda koji su se dogodili u Ateni početkom kolovoza, prije susreta između AEK-a i Dinama. Stoga je Dinamovim navijačima zabranjeno sudjelovanje na europskim gostovanjima tijekom ove sezone.

Unatoč tome, grčka policija poduzima sve mjere opreza kako bi osigurala sigurnost tijekom utakmice. Prema lokalnim medijima, policija uvjerava javnost da hrvatski navijači nisu ušli u državu te da nema potrebe za panikom. Ipak, situacija ima dodatnu napetost s obzirom na povezanost navijača PAOK-a, poznatih kao Gate 4, s Grobarima, navijačima beogradskog Partizana. Prema izvješćima, više od stotinu Grobara otputovalo je u Grčku, s nadom da će se sukobiti s navijačima Dinama, Bad Blue Boysima.

Iako su neki Grobari zadržani na granici i vraćeni prema Srbiji, neki su ipak stigli do Soluna, gdje se situacija prati s velikom pažnjom. Srpski mediji izvještavaju o pojačanim policijskim mjerama u gradu i “opsadnom” stanju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here