Home Vijesti Organizirali prostituciju po Rijeci

Organizirali prostituciju po Rijeci

259
1

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s nadležnim policijskim postajama te u koordinaciji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Prostitucije“.

Četiri hrvatske državljanke (starosti 30,41,43 i 44 godine), policija sumnjiči da su radi zarade organizirale pružanje spolnih usluga, dok dvojicu hrvatskih državljana (starosti 25 i 63 godine) policija sumnjiči da su radi zarade omogućili drugoj osobi pružanje spolnih usluga.

Pružanje navedenih usluga organizirali su u vremenu od sredine svibnja do početka listopada ove godine na području Rijeke. Osumnjičenice su usluge oglašavale u jednom od oglasnika te potom telefonom izravno s korisnicima dogovarale pružanje spolnih usluga za određene novčane iznose. Za pružanje ovih usluga angažirale su druge osobe i osigurale prostor u stanovima spomenute dvojice osumnjičenika.

Navedenim protupravnim radnjama osumnjičeni su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 10.000 eura.

Pretragama doma i drugih prostorija osumnjičenika, obavljenim na području Rijeke, pronađen je novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenim kaznenim djelima.

Osim toga, dvije osumnjičenice (starosti 41 i 43 godine) sumnjiče se i za kazneno djelo „Trgovanje ljudima“, počinjeno na štetu hrvatske državljanke. Koristeći njen teški položaj, pružile su joj smještaj i hranu te je prisiljavale na rad bez novčane naknade, pružanje spolnih usluga, služenje i krađe po trgovinama.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, svih šestero osumnjičenika je predano pritvorskom nadzorniku.

Previous articleKod Novog Vinodolskog teško ozlijeđen njemački motociklist
Next articleHajduku prijeti utakmica bez publike zbog nedoličnog ponašanja Torcide na derbiju s Dinamom

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here