Home Vijesti Organizirali prostituciju po Rijeci

Organizirali prostituciju po Rijeci

486
1

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s nadležnim policijskim postajama te u koordinaciji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad šestero hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Prostitucije“.

Četiri hrvatske državljanke (starosti 30,41,43 i 44 godine), policija sumnjiči da su radi zarade organizirale pružanje spolnih usluga, dok dvojicu hrvatskih državljana (starosti 25 i 63 godine) policija sumnjiči da su radi zarade omogućili drugoj osobi pružanje spolnih usluga.

Pružanje navedenih usluga organizirali su u vremenu od sredine svibnja do početka listopada ove godine na području Rijeke. Osumnjičenice su usluge oglašavale u jednom od oglasnika te potom telefonom izravno s korisnicima dogovarale pružanje spolnih usluga za određene novčane iznose. Za pružanje ovih usluga angažirale su druge osobe i osigurale prostor u stanovima spomenute dvojice osumnjičenika.

Navedenim protupravnim radnjama osumnjičeni su pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 10.000 eura.

Pretragama doma i drugih prostorija osumnjičenika, obavljenim na području Rijeke, pronađen je novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenim kaznenim djelima.

Osim toga, dvije osumnjičenice (starosti 41 i 43 godine) sumnjiče se i za kazneno djelo „Trgovanje ljudima“, počinjeno na štetu hrvatske državljanke. Koristeći njen teški položaj, pružile su joj smještaj i hranu te je prisiljavale na rad bez novčane naknade, pružanje spolnih usluga, služenje i krađe po trgovinama.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, svih šestero osumnjičenika je predano pritvorskom nadzorniku.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here