Home Vijesti Osumnjičeni huligani za ubojstvo kažu da su se našli na krivom mjestu...

Osumnjičeni huligani za ubojstvo kažu da su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme. ‘Nož sam nosio zbog posla’

248
1

U svojim opravdanjima u ispitivanju pred grčkim sudom, optuženi huligani uglavnom su tvrdili da su bili na krivom mjestu u krivo vrijeme te da nisu sudjelovali u incidentima u kojima je izboden navijače AEK-a, piše portal Protothema.

Isprike prvih 30 okrivljenika odvijale su se paralelno pred tri istražitelja. Svi su kategorički demantirali svoje sudjelovanje u krvavim događajima New Philadelphije, ali i u smrtonosnom ranjavanju 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa.

“Otišli smo na stadion “OPAP ARENA Agia Sofia” kako bismo gledali trening naše ekipe DINAMO ZAGREB dan prije utakmice protiv AEK-a, za koju nismo imali osigurane ulaznice, zbog zabrane UEFA-e, i neočekivano smo se našli sudjelovali u opsežnim, nasilnim i devijantnim incidentima koji su trajali najmanje pola sata, bez pravovremene intervencije policijskih tijela”, rekao je u svom iskazu jedan od okrivljenika i opravdao da su bježali jer su se bojali uhićenja.

“Policijske snage su nas pratile i uplašene napetostima i dimnim bombama koje su bacali grčki sportski navijači, konačno su nas imobilizirale, a potom i uhitile”, rekao je i dodao kako “nije u poziciji znati zbog udaljenosti”. tko je stvarno udario oštrim predmetom, tko je stvarno uboo nesretnog Michalisa Katsourisa, dodavši da je u pitanju gnjusan čin, “zbog kojeg duboko žalimo“.

On je u ponedjeljak navečer bio u New Philadelphiji zbog posla, kako u svojoj obrani tvrdi 22-godišnji optuženik porijeklom iz Albanije, kod kojeg su vlasti pronašle sklopivi nož.

“Ja sam električar. Dana 8.7.2023. bio sam u području New Philadelphije zbog posla. Završio sam s poslom kasno. Dogovorio sam se s djevojkom na stanici ISAP “PERISSOS” da nastavim vlakom prema Pireju, s ciljem da stignem do Galatsija. Moja djevojka je došla na tjedan dana iz Androsa.”

Okrivljenik, koji se prema informacijama nalazi među glavnoosumnjičenima za ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, tvrdi da je otišao na mjesto događaja, nakon povika i bakljada koje je vidio kako se bacaju. ispred stadiona AEK-a. “Dok sam čekao ispred postaje, čuo sam povike, eksplozije i baklje te sam otišao vidjeti što se događa. Nisam sudjelovao u neredima”.

Što se tiče noža koji je kod njega pronađen, 22-godišnjak tvrdi da ga je nosio zbog posla. “Sklopivi nož koji je pronađen kod mene je za moj rad. Koristim ga u svom poslu. Nisam organizirani navijač PAO-a, ja sam obični ljubitelj sporta. Idem na stadion, s ocem i bratom, kad god nađem jeftine karte. Želim da se skine oznaka tajnosti s mojih komunikacija, da mi se provjeri mobitel i uzme DNK uzorak, kako bi se utvrdilo da nemam nikakve veze s onim za što me optužuju.”

27-godišnji optuženi Grk, čiju su trgovinu u Ampelokipisu jučer napali navijači AEK-a, također je izjavio da je bio običan prolaznik s mjesta krvave tučnjave.

“Želim nedvosmisleno reći da nemam nikakve veze s onim što se dogodilo na području New Philadelphije između Hrvata, koji su u Grčku došli ubijati i uništavati imovinu, i zlobno organiziranih navijača AEK-a, koji su imali ubilački randevu. s Hrvatima te su na sličan način bili naoružani noževima, pajserima, drvenim palicama i drugim opasnim oružjem, što je vidljivo iz video zapisa, koje je ELAS izuzeo i unio u spis”, navodi u svojoj isprici.

Vlastima poznat 27-godišnjak koji je u prošlosti bio optuživan za navijačko nasilje, ali i zločinačku organizaciju, govori o svojoj slučajnoj prisutnosti na mjestu događaja.

„Dotičnog dana, u poslijepodnevnim satima, posjetio sam trgovinu na području Nea Ionia, Attica, zajedno sa svojom zaručnicom i njegovim potencijalnim partnerom u našem novom poslovnom pothvatu, kako bismo nadgledali objekte poslovanja, a onda sam se sastao sa svojim poznanikom u njegovoj kući na području Nea Jonije, kako bih provjerio stanje motocikla koji je imao na prodaju i izrazio sam interes da ga kupim”, kaže 27. – godinu star navijač.

Okrivljeni Grk ima slične tvrdnje kao i 22-godišnji Albanac zašto ga je policija zatekla i uhitila na mjestu događaja. 27-godišnjak tvrdi da nije poznavao okupljene Hrvate.

“Dok smo razgovarali, oko 11 sati navečer čuli smo jake bljeskalice, petarde, baklje i eksploziv iz kruga stadiona AEK-a, pa sam iz radoznalosti odjurio na lice mjesta u ulici Alexandrou Papanastasiou i to konkretno u mjesto nastanka zaglušujuće buke, koje je udaljeno samo 5 minuta hoda da saznamo što se dogodilo. Kada sam stigao na mjesto događaja vidio sam i čuo kako pucaju petarde te sam čuo vrisku i psovke onih koji su sudjelovali, te sam se uplašivši za svoj fizički integritet udaljio i krenuo prema stanici Perissos krećući se ulicom Papanastasiou i u tom trenutku se dogodilo da sam bio uz nepoznate osobe, čiju nacionalnost nisam ni znao”.

I dodaje: “Ja sam u širem okruženju hodao a ne trčao, bez kapuljače, kacige, rukavica i prije svega, niti noža niti noža od onih koji su oduzeti, niti drva, niti pajsera niti oštrog predmeta. u mom posjedu. Jedina greška je što sam bio na krivom mjestu u krivo vrijeme.”

I dok je za policiju jedan od 5 glavnih osumnjičenika za ubojstvo nesretnog navijača AEK-a, on se izjašnjava nevinim i samo organiziranim navijačem Panathinaikosa: “Cjelokupni moj angažman u predmetnom slučaju i kasnije uhićenje temelji se, što se vidi iz prijenosa policije, po tome što sam organizirani navijač Panathinaikosa i proizvoljnom i lažnom iskazu mladog policajca akcijskog tima EL.AS., H.F., koji me je vidio kako hodam u ulici blizu mjesta gdje su se incidenti dogodili u N. Philadelphiji.”

Naime, svoju nevinost (u koju nije uvjerio istražitelje, baš kao ni 22-godišnji Albanac) temelji na činjenici da su ga ljudi iz Akcijske grupe uhitili na ulici koju ne bi izabrao. da se pokušao sakriti, ali i na njegovu tjelesnu građu, kako tvrdi zbog visine, jasno bi se vidjelo na snimkama koje su prikupili organi gonjenja.

“Apsolutni dokaz moje nevinosti je da, da sam stvarno učestvovao u incidentima, s kojima je iz navedenog dokazano da nemam nikakve veze, ne bih se kretao prema ulici Papanastasiou, nego prema ulici Magnisias, tj. u potpuno suprotnom smjeru, gdje sam se sigurno mogao sigurno sakriti.

Jednako apsolutni dokaz moje nevinosti je i moj poseban tip stasa, budući da sam posebno visok i bilo bi lako razlikovati ovaj moj tip tijela bilo po policijskim službenicima koji su vršili studiju uvezenih videa, bilo po očevidcima ili žrtvama ili pokrovitelji područja, što bi opisalo moj tip tijela i crte lica.”

Prethodno je došlo do napetosti i incidenata između navijača AEK-a, koji su bili ispred terena u ulici Evelpidon. Oko 100 navijača gađalo je policajce koji su blokirali ulaz u zgradu suda bocama s vodom i kavama, uzvikujući i parole. Nešto poslije 14 sati udaljili su se s mjesta događaja.

Međutim, odvjetnik Alexis Kougias je u svom iskazu naveo da u spisu postoji video na kojem se vidi počinitelj i sama žrtva te da on prima nož s leđa.

Previous articleNoć prije vjenčanja saznala da je zaručnik vara, njezin potez pred oltarom postao hit!
Next articleMilanović o BBB u Grčkoj: Prošlo je pet dana, sad trebaju pustiti veliku većinu

1 COMMENT

  1. Svi su toliko dobri,na krivom mestu u krivo vreme,pa čak,svi seru cveće i kolače,ali krvave što je zbog hemerojda ,ali nikako zbog noževa i oštrih igala od 25 cm….podsećaju me na mnogu moje školske drugare Rvate koji bi na reč Partizan dobivali epeleptičke napadaje sa penom na ustima.Bolest je ho bre Gosin ” ČASNIIII SUDEEE-NISAM KRIV”,oprosti im,budi be ko izlapeli američki sudac Meron…blag bre čovek…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here