Home Sport Otac opisuje nogometnu utakmicu slijepovidnom sinu: dirljiva priča o očinskoj ljubavi i...

Otac opisuje nogometnu utakmicu slijepovidnom sinu: dirljiva priča o očinskoj ljubavi i zajedničkoj strasti za nogomet

184
0

Otac svom slijepom sinu ispričava tijek utakmice na stadionu San Siro: od 2006. Claudio i Matteo nisu propustili Interovu utakmicu na San Siru.

Claudio je vodio svog sina na svaku domaću utakmicu Intera od 2006. godine, ali Matteo je slijep od rođenja pa mu, kad sjednu na tribine stadiona koji se nalazi u četvrti San Siro u Milanu, govori što se događa na terenu. Svaka pojedinačna situacija: od golova do prosvjeda, od odluka VAR-a do atmosfere koja se stvori na stadionu nakon određene situacije u igri. Ukratko, svi detalji koji najbolje mogu opisati što se dešava na terenu i izvan terena.

Svake nedjelje nalazimo se suočeni sa situacijama koje nemaju nikakve veze s nogometom između rasizma, diskriminacije i drugih pojava koje već neko vrijeme kvare sliku o nogometu. No, postoje i bolje priče…

Gotovo dvadeset godina Claudio je svom sinu opisao utakmice Intera: otac i sin odlaze iz Alessandrije u Milanu kako bi pomno pratili Beneamatu (nadimak za Inter op.a.). Priču Mattea i Claudia je po prvi puta ispričana na televizijskoj emisiji Rai 3 Caro Marziano koja je u proteklih nekoliko sati dobila pohvale brojnih ljubitelja nogometa.

Matteo ima i vrlo popularan Tik Tok profil, gdje komentira utakmice, ali i priča o glazbi. Nogomet i glazba su njegova velika strast i rado ih dijeli svojim pratiteljima.

Otac je voditelju ispričao da je prvih nekoliko utakmica na Meazzi mislio da će nered i gužva na stadionu biti veliki problem, no sin je bio taj koji ga je zamolio da se ponovno vrati jer je jako cijenio ovu novu vrstu iskustva.

Prije nekoliko godina u novinama je iscurila slična priča, o majci koja je vodila svoje slijepo dijete na stadion i pričala mu o tijek utakmice iz minute u minutu: iz tog su razloga Silvia Grecco i Nickollas osvojili FIFA-inu nagradu za navijače 2019.

Svaka akcija, golovi, jedanaesterci, ofsajdi, isključenja ali i frizure igrača, majice i transparenti: sve je opisano do najsitnijih detalja kako bi sin doživio nogomet punim plućima.

Ljubavna priča koja je oduševila sve istinske ljubitelje ovog sporta, baš kao i ona Mattea i Claudija.

Previous articleVIDEO: Golman Leverkusena zabio nevjerojatan autogol u Europa ligi
Next articleBruce Willis ima demenciju, ne postoji lijek za takvu vrstu bolesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here