Home Vijesti Otvorenje EPK meta policijske istrage

Otvorenje EPK meta policijske istrage

3534
1

Iz Policijske uprave primorsko-goranske danas su priopćili da je protiv šestorice hrvatskih državljana podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sporna je javna nabava za najam pozornice i audiovizualne opreme za program otvorenja Europske prijestolnice kulture.

Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije sumnjiči ih da “kao članovi stručnog povjerenstva tvrtke s područja Rijeke u postupku javne nabave, provedenom krajem prošle godine, kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrali tvrtku sa sjedištem u stranoj državi iako ista nije ispunjavala tražene uvjete te je trebala biti isključena iz postupka javne nabave”.

Time su počinili kazneno djelo nezakonito pogodovanje budući je riječka tvrtka s izabranom tvrtkom sklopila ugovor o poslovanju veće materijalne vrijednosti, navodi se u policijskom priopćenju.

Da je policija bila u tvrtki Rijeka 2020. i tražila dokumentaciju vezanu uz natječaj za nabavu pozornice i audiovizualne opreme za otvorenje EPK, na kraju je potvrdila za Novi list i direktorica Rijeka 2020. Emina Višnić.

1 COMMENT

  1. U tom “poslu” ima upletenih koliko ne bi stalo u ovu stranicu. Totalno halapljiva vlast grada je omogućila pljačku na svim frontovima. U ulici braće Šupak se je utaborio narko milje već godinama ,a za to očistiti potrebno je desetak specijalaca i par autobusa da sve pohašene odveze na za to predviđena mjesta.

    Toliko o učinkovitom upravljanju gradom , a to je samo kap u moru 20 godišnjeg upravljanja Obersnela koji širi nego dalji jer se je teško maknuti od stola punog žderačine i pijačine.

    Tko je gladan neka se snalazi kao on ili skine ga sa vlasti i uzme sve što je nezakonito stečeno .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here