Home Mozaik Ovo je najstarija optička iluzija na svijetu. Što ste vi prvo vidjeli?

Ovo je najstarija optička iluzija na svijetu. Što ste vi prvo vidjeli?

112
0
1502680 screenshot 20240427 230158 ls
1502680 screenshot 20240427 230158 ls

Najstarija optička iluzija na svijetu, koja još uvijek intrigira ljude, zapravo je skulptura isklesana u kamenu, smještena u hramu Airavateswara u Indiji, stara preko 900 godina. Osim što je izvanredno umjetničko djelo iz dinastije Chola, ona je također i fascinantna optička iluzija, jedna od najranijih poznatih svijetu.

Gravura prikazuje bika i slona koji izgleda imaju istu glavu. Ali čija je glava? Ako prekrijete tijelo nogu životinje s lijeve strane, onda je očito da se radi o slonu. Ako isto učinite s desne strane, s lijeve strane možete vidjeti bika s glavom podignutom prema gore.

Vaša prva reakcija otkriva mnogo toga o vašoj osobnosti.

Ako prvo primijetite bika, to sugerira da ste tvrdoglavi i beskompromisni. Znate kako ostati jaki i pozitivni u teškim trenucima, inzistirate na svojim uvjerenjima i često se nećete promijeniti, čak i kada to može biti štetno.

S druge strane, ako prvo primijetite slona, to sugerira da ste odani i da poštujete svoje prijatelje i obitelj. Promišljeni ste i pažljivi, te se odnosite prema drugima s ljubaznošću i poštovanjem, često slušajući njihove probleme i pružajući podršku.

Ono što je zanimljivo kod ove iluzije je da se ne mogu vidjeti dvije životinje u isto vrijeme, a upravo su to željeli kipari koji su je izradili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here