Home Biznis Panonska vrata: Početkom ožujka kraj prve faze projekta Luke Leget i Luke...

Panonska vrata: Početkom ožujka kraj prve faze projekta Luke Leget i Luke Rijeka

614
0

U Sremskoj Mitrovici početkom ožujka bit će otvoren “srpski izlaz na more”. Prva faza izgradnje zajedničkog projekta sremskomitrovačke Luke Leget i Luke Rijeka je završena. Kroz “Panonska vrata” u Srijemu do “Jadranskih vrata” u Rijeci do kraja godine, u oba smjera bit će prevezeno oko 10 tisuća kontejnera s robom. U “Panonska vrata” u prvoj fazi investicije je uloženo oko pet milijuna eura.

Osim onih koji će tu naći posao, korist bi prije svega trebala imati privreda i potrošači, jer se iz Rijeke oko 60 posto svih pristiglih kontejnera otprema u Srbiju, a otvaranje “Panonskih vrata” snizit će troškove transporta.

Dizalice, pristigle iz Rijeke, već su na terminalu, a prema riječima direktora Luke Leget Zorana Nešića, već sutra mogu se uključiti u takozvani multimodalni transport, koji podrazumijeva kombinirani prijevoz robe brodom, vlakom i kamionima. Problema je bilo u usklađivanju željezničkog prijevoza, naglašava Nešić, ali je to sad riješeno, a do kraja tjedna bit će poznati i cjenici za transport i usluge.

Otvaranje “Panonskih vrata” i u gradu na Savi prepoznato je kao dobra investicijska prilika.

Prema riječima gradonačelnika Branislava Nedimovića očekuje se da uz Luku, posao u špediterskim i preduzećima za prijevoz nađe oko 300 ljudi. (seebiz.eu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here