Home Mozaik Pao je u kanalizaciju i osjetio da mu nešto gmiže pod kožom:...

Pao je u kanalizaciju i osjetio da mu nešto gmiže pod kožom: Doktori ostali zaprepašteni kad su shvatili o čemu se radi

105
0
Ilustracija

Radnik na održavanju kanalizacije iz Španjolske susreo se s rijetkim, ali vrlo gadnim zdravstvenim problemom. Kad je stigao u bolnicu, liječnici su golim okom mogli vidjeti crve kako mu gmižu pod kožom.

Neimenovani pacijent (64) dobio je “hiperinfekciju” valjkastim crvima, a bez obzira na prilično uznemirujuće simptome, njegovo stanje nije tako ozbiljno. Nakon što je dobio proljev i primijetio svrbež na koži, otišao je u bolnicu u Madridu.

Tamošnji su liječnici otkrili da sadrži parazita zvanog “strongiloides stercoralis” koji uzrokuje bolest zvanu strongyloidiasis. Studija o ovom neobičnom slučaju objavljena je u časopisu New England Journal of Medicine. Na priloženim fotografijama, osim crvenila na koži, vide se ličinke i crvi čije su obrise liječnici ocrtali.Srećom, paraziti su u potpunosti uklonjeni u roku od 24 sata.

– Nakon liječenja oralnim ivermektinom, pacijentov osip i proljev su se povukli – rekao je glasnogovornik bolnice, prenosi New York Post.

U međuvremenu, liječnicima nije jasno kako se muškarac zarazio. Međutim, primijetili su da su ga čimbenici okoliša kojima je bio izložen u kanalizaciji možda učinili osjetljivijim.

Liječnici su objasnili da ovo stanje može ostati neotkriveno godinama jer je obično asimptomatsko. Ali u slučaju radnika u kanalizaciji, rekli su da se parazit lakše širio zbog hormonske terapije za zloćudnu kompresiju leđne moždine, koja je potisnula njegov imunološki sustav. Nakon toga je pao u stanje hiperinfekcije.

Previous articlePopović tužio Severinu za psihičko nasilje zbog intervjua, sud je oslobodio
Next articlePrava istina o Michaelu Schumacheru? ‘Ja ga posjećujem stalno. Svatko tko kaže da nešto zna, ne zna ništa‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here