Home Mozaik Partner joj je napravio modricu na vratu, a 12 sati kasnije borila...

Partner joj je napravio modricu na vratu, a 12 sati kasnije borila se za život

181
0

Vrlo je vjerojatno da se svima vama barem jednom dogodila “šljiva” na vratu, no sigurno je da niste ni pomislili da osim neugodnosti može izazvati i ozbiljne zdravstvene probleme.

Dankinja (35) nikad nije pomislila da će joj obična šljiva na vratu izazvati moždani udar!

Samo 12 sati nakon što ga je dječak ugrizao, izazvao je ozbiljno oštećenje karotidne arterije i stvaranje ugruška.

Ovo nije jedini slučaj, nakon moždanog udara žene (44) s Novog Zelanda 2010. nedugo nakon ugriza za vrat, tadašnji stručnjaci ostali su zatečeni. Čak su ovaj slučaj nazvali “rijetkom pojavom”.

Poznata londonska liječnica i dermatologinja, koja na društvenoj mreži TikTok redovito ukazuje na zdravstvene probleme kože, osvrnula se i na “šljive na vratu”. Pokazao je gdje se točno nalazi karotida i kako je izbjeći u naletima strasti.

  • Ova arterija se nalazi na vratu i dosta je površinska. Imate ih dva, po jedan sa svake strane vrata. “Dobar način da ga pronađete je da opipate svoju Adamovu jabučicu, pomaknete se oko centimetar u stranu, upotrijebite tri prsta i opipate puls”, rekao je.

Bolest karotidne arterije uzrokuje do jedne trećine svih moždanih udara. To se često događa zbog nakupljanja plaka (masnih naslaga kolesterola) koji onemogućuju normalan protok krvi u mozgu. Nakupljanje plaka poznato je kao ateroskleroza, prema Penn Medicine.

@drnomzzy

Yes its rare but try to avoid the area over the carotid artery when giving your love tattoo! #drnomzzy #hickey #stroke #skincaretips #hickeyremovalwhisk

♬ I Ain’t Worried – Acoustic – OneRepublic
Previous articleOva 53-godišnja Brazilka doživi orgazam 12 puta dnevno i seksa se s 15 ljudi u isto vrijeme
Next articleDečko ju je upoznao sa svojom majkom, a ona se prestrašila: buduća svekrva joj postavila grozno pitanje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here