Home Vijesti Penzionerka zbog računa za Energo nema za hranu: Koga zastupa Hrvatska stranka...

Penzionerka zbog računa za Energo nema za hranu: Koga zastupa Hrvatska stranka umirovljenika?

2627
0
Račun od 793 kune za stan od 28m2!
Račun od 793 kune za stan od 28m2!
Račun od 793 kune za stan od 28m2!

‘Upravo nas je nazvala penzionerka koja je plakala dok je pričala s nama. Za svoj skroman jednosoban stan od 28m2, dobila je račun on 793kn. Bili smo kod nje, živi sama, u plaču nam je rekla da njena invalidnina i mirovina zajedno ne prelaze 2400kn’, prenosi na svojoj facebook stranici udruga Protiv skupog Energa.

Umirovljenica ovaj mjesec neće imati za hranu jer joj ukupni račun prelazi 1.100kn, a unuk joj je nezaposlen. Ne grije se puno, a zgrada nema razdjelnike. Unatoč svojoj invalidnosti otišla je u Energo prošli mjesec gdje su joj za račun od 700kn bezobrazno odbrusili da je račun ispravan uz konstataciju da se iz sustava Energa ne može isključiti, a račune mora platiti. Iz Grada tvrde da nema pravo na nikakvu subvenciju.

Drastično povećanje cijena grijanja koje je mnoge riječke umirovljenike dovelo u gotovo bezizlaznu poziciju do sada su osudili vijećnici gotovo svih riječkih parlamentarnih stranaka osim IDS-a, SDP-a i HSU-a. Čelnik riječkog SDP-a Vojko Obersnel jučer je putem medija poručio kako smanjenje cijena ne dolazi u obzir, a eventualno će se razmotriti restruktuiranje tvrtke. Iako je umirovljenička populacija, koju bi trebali zastupati, najugroženija posljednjim poskupljenjem, do danas nema nijedne reakcije iz Hrvatske stranke umirovljenika.

Previous articleOružana pljačka trgovine u Kastvu
Next articlePRESSING: Dolje komunistički antifašizam!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here