Home Vijesti Petra Mandić odgovorila na prozivke SDP-a: Bavite se trivijalnostima, a izbjegavate odgovore...

Petra Mandić odgovorila na prozivke SDP-a: Bavite se trivijalnostima, a izbjegavate odgovore na važna pitanja

0

Izjavom za medije javnosti se obratila gradska vijećnica Petra Mandić. Nju su na tiskovnoj konferenciji SDP-a prozvali s optužbom da se zbog njenih obaveza u županijskoj skupštini prilagođavao termin zadnje sjednice Gradskog vijeća koji je počeo u 12 sati. Izjavu za medije prenosimo u cjelosti:

‘Obzirom da me zbog brige za održavanje kvoruma u gradskom vijeću prozivaju oni koji su desetljećima autokratski vodili politiku u Gradu Rijeci, nažalost dolazim do slijedećih zaključaka.
Izgleda da gospodin Obersnel i riječki SDP i dalje nastavljaju u svom stilu puštajući maglu i zamarajući javnost nebitnim temama i trivijalnostima poput satnice održavanja sjednice. Međutim, jasno je da im zakazani termin sjednice Vijeća nije odgovarao jer remeti njihove planove za ručak ili planove nekih vijećnika za gledanje sapunica, a koja negodovanja su se mogla čuti u gradskoj vijećnici na prošloj sjednici o kojoj je riječ.
Dodatno, umjesto da se problematizira sat sjednice osobno radije želim čuti odgovore na pitanja koja smo putem tiskovnih konferencija i prava na pristup informacijama postavili.
Zašto KD Čistoća i dalje vrši nezakoniti i nepravedan obračun odvoza otpada temeljen na kvadratima stambenog prostora? Kada ćete se očitovati na naše prijedloge vezane uz sustav gospodarenja otpadom čije nam zanemarivanje već postaje opasno i potencijalno vrlo skupo?
Koji je doprinos g. Vuk Ćosić dao projektu EPK 2020, koji opravdava isplatu gotovo pola milijuna kuna preko raznoraznih faktura i ugovora za intelektualne usluge, a koji mu je iznos pored njegove plaće koju za svoj rad prima u tvrtci Rijeka 2020?
Nadalje, brigu za pravovremenu realizaciju projekta mi u Mostu, i ja osobno, dijelimo s Gradonačelnikom.
Jedina razlika je što umjesto u sadašnjoj većini u vijeću, razloge za kašnjenje s raznim projektima u Gradu detektiramo tamo gdje je već zapeo i novi Autobusni kolodvor i nova Gradska knjižnica i desetine drugih pompozno najavljivanih i nikada ostvarenih projekata.
Zabrinuti smo i zbog Čistoće i zbog EPK kao i zbog sezone grijanja koja nam predstoji, a s Energom se apsolutno ništa ne pomiče s mrtve točke.
Zabrinuti smo i zato što je Gradonačelnik izbacio najavljene točke dnevnog reda koje su mu očito bile delikatne za raspravu.

No na sreću, okolnosti su sada ipak malo drugačije te ćemo svi mi koji činimo većinu u Gradskom vijeću Grada Rijeke, u okviru naših nadležnosti, činiti sve kako se ne bi ponavljale pogreške iz prošlosti koje su zaustavile razvoj našega voljenog grada.
I završno, na postavljena pitanja očekujemo odgovore i rješenja. Kada riješimo te istinske probleme građana, spremni smo razgovarati o terminima održavanja sjednica, bile one sat prije ili sat kasnije’, zaključuje se u izjavi za javnost.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here