Home Vijesti PGŽ pred potpunim zatvaranjem!

PGŽ pred potpunim zatvaranjem!

11272
0

Epidemiolog Dobrica Rončević na današnjoj je pressici Stožera civilne zaštite PGŽ najavio da će Stožer u petak raspravljati o novom krugu zatvaranja na području PGŽ.

Prema Rončeviću, novi krug zatvaranja podrazumijeva zatvaranje svih ugostiteljskih objekata, uključujući i terase, te trgovačkih centara i svih trgovina, osim onih koje prodaju hranu i higijenske potrepštine. Ugostiteljima će ostati dozvoljena dostava.

Ove bi mjere trebale potrajati tjedan dana. Škole će sljedećeg tjedna vjerojatno ostati na online nastavi, kao što je to bilo i prije proljetnih praznika.

“Svi ugostiteljskih objekti, osim dostave hrane bi također bili zatvoreni, uključujući i terase, koje smatramo minimalno rizičnim za širenje bolesti. Međutim, činjenica je da privlače ljude na prostore koji su urbani i podrazumijevaju određene koncentracije ljudi.

Također, mjere bi podrazumijevale zatvaranje trgovina i trgovačkih centara u kojima se prodaje sve ono što nije neophodno za svakodnevne potrebe, a to su hrana, higijenske i ostale potrepštine.

Treninge na otvorenom ne bismo suspendirali, jer se uglavnom odnose na rekreativni dio, osim profesionalnih liga. Računamo da tu aktivnost na otvorenom prostoru za bez kontaktne sportove ili treninge ne bismo predložili u ovom krugu zatvaranja.

Računamo s time da s dolaskom lijepog vremena većina ljudi će moći svoje potrebe za rekreacijom potražiti u krugu obitelji ili najbližih prijatelja i to u širokom vanjskom prostoru, gdje se ne stvaraju gužve, kao što se stvaraju u urbanim centrima”, poručio je Dobrica Rončević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here