Home Vijesti Pijan se kod Orehovice zabio u vozilo ispred sebe, oba vozača ozlijeđena!

Pijan se kod Orehovice zabio u vozilo ispred sebe, oba vozača ozlijeđena!

279
0

Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 66 prometnih nesreća, od kojih su dvije  teže, a 64  lakše nesreće. U ovim nesrećama su tri  osobe teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 75.930 eura.
 
Uz pet stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i četiri pješaka te sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 277 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Dva vozača su odbila alkotestiranje.
 
Najviše alkoholiziranih vozača, njih 16 je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet vozača je u kategoriji između 18. i 25. godina, a jedan između 25. i 35. godina života.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,21 promila izmjerena je u četvrtak, 11. siječnja, 57-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci.
 
Riječ je o vozaču koji je na autocesti A6, kod čvora Orehovica, oko 22.50 sati izazvao prometnu nesreću dok je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka. Naime, kako nije prilagodio brzinu kretanja stanju na cesti i nije držao razmak, udario je u vozilo ispred kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. U nesreći su oba vozača lakše ozlijeđeni.
 
Zbog izazivanja prometne nesreće, odnosno počinjenih prekršaja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv 57-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.

Predložena mu je novčana kazna od najmanje 3040 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na tri mjeseca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here