Home Mozaik Pjevačica Laura Pausini naljutila mnoge Talijane: “Neću pjevati pjesmu Bella Ciao, previše...

Pjevačica Laura Pausini naljutila mnoge Talijane: “Neću pjevati pjesmu Bella Ciao, previše je politička”

134
0

Tijekom posljednje epizode španjolskog talk showa ‘El Hormiguero’, pjevačica i voditeljica Eurovizije 2022. odbila je otpjevati povijesnu himnu talijanskog Pokreta otpora, izazvavši niz negativnih reakcija. “Odbijanje pjevanja antifašističke pjesme govori puno o gospođi Pausini, i o njoj ništa pozitivno”, napisala je socijalistička zastupnica Adriana Lastra na Twitteru.

Da skratimo priču: tijekom epizode Laura je sudjelovala u igri u kojoj su natjecatelji morali barem jednom otpjevati pjesmu koja u tekstu nosi riječ “Corazon”. Nakon što je odabrala neke pjesme na španjolskom, jeziku koji jako dobro poznaje, Pausini je prešla na talijanski, skicirajući refren pjesme Cuore Matto Little Tonyja, koji, međutim, nije poznavala nikome u studiju. Tako je dirigent Pablo Motos odlučio igrati na sigurno otpjevavši Bella Ciao, povijesnu himnu talijanskog otpora poznatu u cijelom svijetu – i pjesmu koja je, kao što znamo, u Španjolskoj proživjela drugu mladost, koja je postala popularna među mlađim naraštajima zahvaljujući golemom uspjehu serije La casa de papel.

Motos je očekivao da će u zboru sudjelovati i Pausini, no pjevačica se nije odazvala pozivu. “To je vrlo politička pjesma i ne želim pjevati političke pjesme”, objasnio je, zaključivši priču i praveći se da se ništa nije dogodilo.

Problem je što je, kako to često biva, epizoda završila na nišanu društvenih komentatora koji su pjevačicu optužili za manjak političke savjesti. “Odbijanje pjevanja antifašističke pjesme govori mnogo o signori Pausini, i ništa pozitivno o njoj”, napisala je socijalistička zastupnica Adriana Lastra, slažući se s komentarom europskog parlamentarca Ibána Garcíe – koji je sarkastično komentirao: “Ni s demokratima, ni s s nacistima. Svi su isti”.

Vjerojatno je riječ o još jednoj uzalud dignutoj halabuci: nakon kubanskih opozicijskih nemira u svibnju, kada su kubanski prosvjednici pokrenuli štrajk, uništavajući CD-ove Laure Pausini uz pomoć parnog valjka i mašući natpisima na kojima su bile poruke poput “Laura Pausini, komunistica i prijateljica Díaz-Canela” (Diaz-Canel je predsjednik Kupe op.a.), pjevačica se od tada odlučila potpuno distancirati od politike; ponašanje koje bi neki mogli optužiti kao nihilizam, ali koje je sve u svemu savršeno razumljivo (iako je Bella Ciao pjesma na koju smo svi ponosni, ne možemo osuditi umjetnicu jer je odlučila ne podržati javno bilo koju stranu). Izvor: Rolling Stone

Previous articleSvi to rade poslije oralnog se*sa, a opasno griješe: Tako se najlakše dobivaju spolne bolesti (VIDEO)
Next articleVIDEO: Manekenke na reviji umjesto odjeće nosile trake preko intimnih dijelova

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here