Home Vijesti PLAŽA PLOČE VRAĆENA GRAĐANIMA: Gradsko vijeće oduzima koncesiju Hemingwayu!

PLAŽA PLOČE VRAĆENA GRAĐANIMA: Gradsko vijeće oduzima koncesiju Hemingwayu!

195
1

plazafreeTvrtki Hemingway će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća najvjerojatnije biti oduzeta koncesija na plaži Ploče! Takav zaključak se nameće temeljem izvješća Povjerenstva za praćenje izvršavanja Odluke i Ugovora o davanju koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na području plaže Ploče u Rijeci za 2014. godinu. Naime Povjerenstvo je utvrdilo brojna kršenja koncesijskog ugovora te činjenicu da nepravilnosti nisu uklonjene nakon pismenog upozorenja iz Grada Rijeke.

Na temu plaže Ploče već je održana burna sjednica Gradskog vijeća na kojoj je opoziciji uz podršku dva vijećnika HNS-a pošlo za rukom osnovati radnu grupu koja je trebala ispitati okolnosti oko kršenja koncesijskog ugovora. Međutim, predsjednica Gradskog vijeća je konstituirajuću sjednicu sazvala tek jučer, a vladajući su na prvoj sjednici odbili i mjesto predsjednika i dopredsjednika na koja su izabrani opozicijski članovi Tea Čaljkušić Mance i Ana Trošelj

Podsjetimo, na brojna kršenja koncesijskog ugovora na plaži su prvo upozorili građani, a iz nadležnih službi su sve do kolovoza tvrdili da značajnijih kršenja ugovora nema. Nakon što se podigla medijska bura, reagirala opozicija te dio vijećnika vladajuće većine u Gradskom vijeću, gradonačelnik Obersnel je početkom, 8. mjeseca okrenuo Ploču te koncesionaru poslao ozbiljno upozorenje na koje tvrtka Hemingway nije odgovorila na odgovarajući način. To znači da će joj na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja je na rasporedu idući četvrtak najvjerojatnije biti oduzeta koncesija.

Previous articleOpatijcu oduzeto 22kg marihuane!
Next articleFrljić & Blažević: Blate nas Šnajder, Banović, Krstulović, Burić i bivša uprava!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here