Home Vijesti Plenković najavio zabranu rada nedjeljom i ukidanje članarine HGK malim firmama

Plenković najavio zabranu rada nedjeljom i ukidanje članarine HGK malim firmama

153
0

Premijer Plenković dao je izjavu za javnost nakon sastanka vladajuće koalicije. Predsjednik vlade Andrej Plenković izjavu je trebao dati oko 15 sati, ali ona je kasnila sat i 20 minuta.

“Ideja je da se zabrani rad nedjeljom, osim 16 nedjelja u godini”
“Razgovarali smo o Zakonu o trgovini i zakonu koji regulira rad Hrvatske gospodarske komore. Zakon o trgovini podrazumijeva pitanje rada nedjeljom. Ideja je da se rad nedjeljom zabrani osim 16 nedjelja u godini, uzeli bi u obzir turističku sezonu”, rekao je premijer.

“Što se tiče zakona o HGK, on ima tri važne točke, ona društva koja su članovi HGK a plaćaju najmanju članarinu od 42 kune, oni ne bi plaćali ništa. Oni veći bi nastavili plaćati. Prihodi bi se smanjili za 60-ak milijuna kuna, a nadomjestio bi se prihodima HGK na tržištu ili sredstvima iz pojedinih resora na koja se naslanjaju aktivnosti HGK. To bi podrazumijevalo i racionalizaciju broja zaposlenih u HGK”, rekao je Plenković.

Previous articlePanel rasprava o političkoj pismenosti mladih u Rijeci: evo kako političku pismenost vide kandidati i kandidatkinje za gradonačelničku fotelju
Next articleANKETA: Tko je ostavio najbolji dojam u predizbornom sučeljavanju Kanala Ri?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here