Home Vijesti Plenković: Moguće pooštravanje mjera!

Plenković: Moguće pooštravanje mjera!

1514
0

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u Banskim dvorima se održava sastanak Znanstvenog savjeta.

Nakon sastanka Znanstvenog savjeta premijer Andrej Plenković dao je izjavu za novinare.

Rekao je kako je održan 9. sastanak Znanstvenog savjeta u kojem se raspravljalo o trenutnoj situaciji glede epidemije u RH.

– Suglasni smo da su mjere koje se poduzimaju primjerene i proporcionalne ugrozi koju epidemija predstavlja u RH, rekao je premijer.

Naglasio je kako smo svi svjesni situacije, što znači da se upućuje na visoki stupanj opreza i apelira na provedbu svih mjera koje bude donosio Stožer civilne zaštite.

Rekao je kako je važno za istaknuti, da će se tražiti od članova Savjeta, ako je potrebno, i dodatne prijedloge mjera, te istaknuo da ako Stožer bude smatrao da je potrebno dodatno pooštravanje mjera, one će biti donesene.

– Zajednički je stav da lockdowna neće biti, ali neće biti ni policijskog sata, naglasio je premijer i dodao kako je bilo govora o tome da se zadrži kvalitetni zdravstveni sustav, izbjegavanje prekapacitiranost istog, naglasio je.

Premijer je rekao kako je ovaj ishod glede pandemije bio očekivan te kao je dobro da se dinamika zaraženih znatno smanjila, no kako neovisno o tome, moramo biti oprezni.

Što se tiče dugova prema veledrogerijama, premijer je rekao kako čim se rebalans usvoji u Saboru slijedi isplata sredstava od milijardu i osamsto četrdeset milijuna kuna, koja će biti isplaćena u narednih 10 dana.

Premijer je naglasio kako želi izraziti zahvalnost cijelom zdravstvenom sustavu, a pogotovo onima koji su uključeni u ovu zdravstvenu bitku protiv Covida -19.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here