Vijesti

PNUSKOK: Linić na račun suprugine kćeri u SAD-u položio milijun dolara?

PNUSKOK: Linić na račun suprugine kćeri u SAD-u položio milijun dolara?

Prema dokumentaciji koju je objavio Jutarnji list, policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta raspolagao je operativnim saznanjima prema kojima je Slavko Linić, bivši ministar financija, tijekom svog boravka u SAD-u položio veću količinu novca, cca milijun američkih dolara, u korist računa Maje Čule, koja navodno studira u SAD-u na neutvrđenom sveučilištu. Navedeni iznos navodno je odnošen u vrijeme dok je Slavko Linić bio ministar financija (23.12.2011.-14.05.2014.)

foto: jutarnji.hr

Iz tog razloga je načelnik PNUSKOK-a Mario Bertina 14. kolovoza od Ministarstva financija, Ureda za sprječavanje pranja novca, zatražio podatke o “gotovinskim i sumjivim transakcijama, te transakcijama prijenosa gotovine preko državne granice za razdoblje od 2004. do 2014. godine.

Predmet istrage bili upravo Linić, supruga Ksenija Linić i njezina kćer iz prvog braka Maja Čule, te dvojica Linićevih prijatelja, koje se povezuju s aferom Tržnice Rijeka, Ivan Franolić i Veljko Knežević.

PNUSKOK je naime također raspolagao podacima i neprovjerenim informacijama da Slavko Linić u Švicarskoj posjeduje vrijednu vilu zajedno sa suvlasnicima Ivanom Franolićem, bivšim većinskim vlasnikom Tržnice Rijeka d.d. i Veljkom Kneževićem, bivšim osnivačem RI- Stan d.o.o.”.

Iz dokumentacije koju je objavio Jutarnji list nije jasno kakav je rezultat istrage i da li ona još uvijek traje, osim što su pronađene brojne transakcije i uplate Franolića i Kneževića na vlastite račune.

Zanimljivo je da je ova istraga pokrenuta samo 36 dana nakon što je saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost po Linićevoj prijavi o praćenju njega i njegove obitelji zaključio da su neutemeljeni navodi da se protiv njega vodi protuzakonita istraga po nalogu premijera Milanovića.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Zračna luka Rijeka ove godine očekuje rast prometa od 5 do 10 posto

spFebruary 20, 2019

Na Drenovi opljačkan dućan, na Podmurvicama ukrali moped

spFebruary 20, 2019

Komadina: Marišćina mora prestati smrdjeti

spFebruary 19, 2019

Povijesni toponimi po Starom gradu bit će postavljeni krajem ožujka

spFebruary 19, 2019

Rijeka u magli!

spFebruary 19, 2019

Prometna nesreća na Kantridi

spFebruary 18, 2019

Zabio se u ogradu na zaobilaznici kod Matulja

spFebruary 18, 2019

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

spFebruary 18, 2019

20 pripadnika Torcide zadržano zbog neispravnih ulaznica

spFebruary 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.