Home Sport Počinje licitacija: Tko nakon Tadića?

Počinje licitacija: Tko nakon Tadića?

845
0

Dragan Tadić više nije trener NK Rijeke. Očekivan je to epilog najlošijeg starta u sezoni u Miškovićevoj eri. Tadić je još jednom postupio kao klupski vojnik. Prvo je prihvatio funkciju trenera Rijeke kao vatrogasno rješenje nakon što je klub bezuspješno pokušao angažirati stranca. Njegov kratki mandat proveo je pod sloganom ‘Rijeka na riječki pogon’ ali u ozračju improvizacije na svim klupskim razinama. Imao je (pre)tešku ulogu slaganja ekipe sastavljene od bivših zvijezda i mladih neafirmiranih igrača. Bilo je tu puno lutanja ali se u prva tri kola primjećivala uzlazna putanja uz veliku borbenost igrača na terenu. Publika je to prepoznala i davala mu je kredit uz toliko zazivano strpljenje. Ipak, presudilo mu je 4. kolo i utakmica sa Slavenom u kojoj je ekipa odigrala najlošiju utakmicu od početka sezone i ponovno dotaknula dno. Stvar je očekivano završila Tadićevim dobrovoljnim stavljanjem glave na panj. Sve u višem interesu kluba bez obzira što je Tadić bio samo jedan od kotačića u sustavu koji očito nije profunkcionirao.

Za Tadićevog nasljednika proglašen je Fausto Budicin koji je i do sada službeno bio trener budući da Tadić nije imao licencu. Ono što je jedino sigurno da će Budicin voditi Rijeku u derbiju začelja protiv Istre. U međuvremenu se pred vratima Rijeke formira red trenera koji su trenutno slobodni i s kojima bi se moglo dogovoriti neko dugoročnije rješenje.

Tko je najbolje rješenje za klupu Rijeke?

Odmah nakon Tadićeve smjene procurila su dva imena koja su navodno kandidati za klupu Rijeke. Riječ je o Mariu Cvitanoviću, čovjeku respektabilne igračke i skromne trenerske karijere te Dean Klafurić koji ima puno više trenerskog iskustva te dvostruku titulu s varšavskom Legiom iz koje je, doduše, smijenjen nakon 2 mjeseca na čelu kluba.

Od trenerskih zvijezda koje su slobodne, a imaju veze s našim prostorima, svakako treba spomenuti Vahu Halihodžića koji je raskinuo ugovor s Marokom te Roberta Prosinečkom kojem se isto dogodilo s Olimpijom ali koji, za razliku od igračkih, u trenerskom poslu nema previše uspješnih epizoda.

Slobodan je i Slaven Bilić koji navodno održava određene kontakte s Rujevicom. Može li se iz toga izroditi nešto više pokazati će dani koji dolaze.

Previous articleDragan Tadić više nije trener HNK Rijeka!
Next articleCrna Gora bruji o stvarnom motivu za masakr: ‘Strašno, to se nije događalo desetljećima‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here