Home Sport Poginuo slovenski snowboarder Marko Grilc

Poginuo slovenski snowboarder Marko Grilc

8
0
Marko Grilc poses for a portrait at El Colorado in Santiago, Chile on August 1, 2016 // Jean Louis de Heeckeren / Red Bull Content Pool // P-20160805-00178 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Austrijska policija potvrdila je u utorak da je u skijaškom centru u Söldenu došlo do nesreće u kojoj je život izgubio slovenski snowboarder Marko Grilc. On se ondje nalazio na snimanju promotivnog videa za to skijalište.

Prema navodima slovenskih medija, Grilc je tijekom jednog spusta pao u dubok snijeg i udario u stijenu prekrivenu snijegom. Nije imao zaštitnu kacigu. Izgubio je život unatoč reanimaciji kojoj je odmah podvrgnut.

Grilc je bio najpopularniji slovenski freestyle snowboarder i jedan od najuspješnijih. Bio je četverostruki juniorski svjetski prvak, pobjednik Big Air Svjetskog kupa, pobjednik natjecanja Billabong Air & Style u Innsbrucku 2009. i O’Neil Evolution Slopestyle godinu dana kasnije, ukupno drugi u Svjetskom kupu 2008. godine, a osvajao je i medalje na X igrama.

Posljednjih deset godina napravio je puno za popularizaciju ovog sporta aktivnošću na društvenim mrežama.

Previous articleJe li moguće da korona pojede samu sebe? Stručnjak: ‘Teško mi je to zamisliti, ali virusu se može dogoditi jedna stvar’
Next articleHrvat u kojem mnogi vide novog Luku Modrića zaludio navijače, a suigrači i trener izjavljuju: Lako je igrati s njim, on osjeća nogomet!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here