Home Najnovije Pogledajte kavez u koji je Velež htio smjestiti navijače Željezničara

Pogledajte kavez u koji je Velež htio smjestiti navijače Željezničara

121
0

Nogometaši Veleža i Željezničara odigrat će danas utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu u Mostaru. Na tribini, točnije kavezu u koji su trebali biti smješteni navijači gostujućeg Željezničara, osvanula je poruka na kojoj piše: “Navijači nisu životinje”. Poruka je to navijačke skupine Manijaka Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine i organizatorima utakmice na koju neće doći.

Čelnici Veleža su, podsjetimo, uoči ogleda sa Željezničarem napravili kavez na tribini u koji su željeli smjestiti gostujuće Manijake. Oni odbijaju takav tretman uz poruku da to nisu uvjeti za ljude. Nihad Hodžić, stručnjak za infrastrukturu iz tamošnjeg Saveza, odobrio je kavez.

U Željezničaru su se zauzeli za svoje navijače i tražili da im se omogući dolazak na tribinu koja ne izgleda poput kaveza, uz tampon-zonu između njih i navijača domaće momčadi. Mediji iz BiH to već sve opisuju kao rat priopćenjima dva kluba pa navode i da su iz Veleža negativno odgovorili na tu zamolbu.

“Još jednom ćemo podsjetiti javnost i naše prijatelje iz FK Željezničar da je FK Velež u vrlo kratkom roku uspio osigurati montažnu tribinu za gostujuće navijače i za to uložio određena sredstva. Ta gostujuća tribina je napravljena po naputku ljudi iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji su zaduženi za infrastrukturna pitanja i kao takva tribina je dobila zeleno svjetlo od nadležnih službi N/FS BiH.

Samim time smatramo da smo svoju obvezu ispunili. Također, važno je istaknuti činjenicu da je Policijska stanica Mostar Sjever zatražila izgradnju montažne tribine jer u suprotnom nije mogla garantirati i osigurati sigurnost prilikom rasporeda navijačkih skupina kako to traži FK Željezničar.

Za kraj, osvrnimo se na opasku iz FK Željezničar o njihovom gostoprimstvu prema Veležu u našim europskim utakmicama na stadionu Grbavica. Vaš ustupak, dragi prijatelji, a vi to preskočite, FK Velež platio kako ste tražili. Čist račun – duga ljubav, dragi prijatelji”, dio je priopćenja Veleža na temu o tribini.

Previous articleU prvom kvartalu privatan smještaj u Rijeci zauzeo izvrsno treće mjesto u Hrvatskoj
Next article​Kubanac i Španjolac zatečeni u prijevozu ilegalnih migranata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here