Home Mozaik POGLEDAJTE VIDEO: Čovjek natjerao par iz dijaspore da pokupi smeće bačeno u...

POGLEDAJTE VIDEO: Čovjek natjerao par iz dijaspore da pokupi smeće bačeno u rijeku: ‘Nije ti ovo Njemačka’

10
0

Mirnes Kamišević je proteklih dana postao poznat kao primjer savjesnog građana. Razlog za to je činjenica da je objavom videa na Facebooku spriječio sugrađane koji su iz dijaspore došli u gradić Usoru da u istoimenu rijeku bace smeće.

“Ovako se ponaša naša Zlatna Dijaspora pri povratku u svoj rodni kraj. E pa Nije ti ovo Germany. Ovdje živimo mi koji ne damo svoju okolinu, svoje rijeke, svoju prirodu, obraz i karakter. A vas sram da bude”, napisao je Mirnes uz snimku koja je skupila preko osam tisuća lajkova.

“Smijete li tako u Njemačkoj baciti? Tamo biste platili kaznu. Trebao sam vam i policiju zvati da vas kazni”, čuje se na snimci kako im govori.

“U Njemačkoj imamo kontejner, ovdje nemam kontejner. Hajde rekoh, voda će odnijeti. Izvini”, odgovorila mu je žena dok je izvlačila vreće sa smećem.

“Nemaš se ti meni što izvinjavati. U Jelahu ima 50 kontejnera i samo u centru ih ima 20 u koje možete baciti smeće”, poručio im je Mirnes te ih automobilom otpratio do kontejnera u koji su odložili otpad.

Previous articleManekenka bivšeg odvela u smrt: Namamila ga eksplicitnim porukama pa doživio užasnu torturu (FOTO)
Next articleTrgovački lanac ukinuo rad nedjeljom i ostvario 4 posto veći prihod

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here