Home Vijesti Policija o napadu na Platku nije izvijestila DORH, javnost obavijestili tek nakon...

Policija o napadu na Platku nije izvijestila DORH, javnost obavijestili tek nakon pisanja medija!

195
0

Istrenirane borce koji su u nedjelju navečer na Platku brutalno napali ljude nakon što su na skijalištu driftali BMW-om pa im je auto ostao zaglavljen policija je pustila na slobodu, a slučaj zasad tretira kao prekršaj. U napadu su pretučena dva HGSS-ovca i jedna djevojka.

Policija se oglasila tek jučer, puna dva radna dana nakon divljačkog napada. U međuvremenu su na svom portalu izvijestili o devet drugih postupanja poput krađa torbica i novčanika ili ukradenom mopedu Aprilia. Zbog čega je divljaštvo na Platku tretirano poput beznačajne pijane tučnjave o kojoj javnost nije potrebno izvijestiti niti kratkom crticom nije poznato ni do danas.

Iz policijskog priopćenja to nije sasvim jasno, no doznalo se da su trojica napadača na slobodi. Kako su potvrdili iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva, za slučaj su saznali iz medija.

“Možemo potvrditi da Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci od policije nije zaprimilo ni kaznenu prijavu ni obavijest o tom događaju. Nastavno na današnje priopćenje Policijske uprave primorsko-goranske u kojem se navodi da je u tijeku kriminalističko istraživanje nakon kojeg će biti podnesene odgovarajuće prijave, ovo državno odvjetništvo će po primitku prijava poduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti”, rekla je za portal Index glasnogovornica i zamjenica ODO-a Rijeka Sanja Šimac.

Policija je tek danas, nakon što su mediji počeli pisati o slučaju, pozvala pročelnika riječkog HGSS-a Marka Andrića kako bi dao izjavu.

Glasnogovornica Svemirka Miočić iz PU primorsko-goranske danas je rekla da nemaju saznanja da je riječ o težim ozljedama po kojima bi netko od počinitelja trebao ostati u pritvoru.

Liječnica iz KBC-a Rijeka Ana Mišković rekla da je napadnuti član HGSS-a pušten iz bolnice, dok je muškarac koji mu je pokušao pomoći zadobio prijelom ruke. Kaže da su svi napadnuti zadobili lakše tjelesne ozljede.

“Primljeno je troje pacijenata, jedan gospodin dovezen je vozilom Hitne pomoći zbog ozljeda zadobivenih u tučnjavi. Zadobio je nekoliko udaraca u glavu, CT nije pokazao nikakvih lezija, on je promatran, pregledan od strane naše neurokirurške službe, te je pušten kući dobrog općeg stanja. Drugi ozlijeđeni zadobio je prijelom ruke i otpušten je kući, a gospođa je pregledana radi udaraca u područje donje čeljusti i prsne kosti”, rekla je Mišković.

Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka, pojasnio je zašto su napadnutim osobama, kada su bile na hitnom prijemu, ipak ustanovljene lakše tjelesne ozljede. “Nije se radilo o frakturi, već o pomaku jedne koščice u šaci. Kolege su kost vratile na mjesto”, rekao je Ružić te napomenuo da se ozljeda prati i ako dođe do pogoršanja, postoji mogućnost da se ozljeda iz lakše – prekvalificira u težu.

U međuvremenu, napadači su i dalje na slobodi. Njihov divljački napad za sada je okvalificiran tek kao remećenje javnog reda i mira za što je predviđena prekšrajna prijava.

Previous articleKolinda s frendicama bila u Međugorju, njeno lice izgleda dosta neobično!
Next articleUkrajina očekuje ponovnu opću rusku ofenzivu: ‘Sve je spremno. Kreću sa sjevera, istoka i juga‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here