Home Vijesti Policija uhitila ženu u Poreču. Zapalila dva auta, uništila plastenik, išarala zgradu...

Policija uhitila ženu u Poreču. Zapalila dva auta, uništila plastenik, išarala zgradu (FOTO)

503
0

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnja hrvatska državljanka počinila pet kaznenih djela oštećenje tuđe stvari.

Policija je utvrdila kako je 35-godišnjakinja u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata napravila oštećenja u prostoru pravne osobe iz Poreča.

Osumnjičena je prvi požar izazvala 20. travnja tijekom noći u Ulici Massa Lombarda u Poreču te je tada bacila zapaljivu smjesu na automobil Ford Fokus, splitske registracijske oznake, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Požar se proširio i zahvatio susjedni automobil Ford Fiesta, pulske registracijske oznake. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Splita te 73-godišnjoj vlasnici Fieste, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Već nakon tjedan dana, 28. travnja, osumnjičena je ponovno tijekom noći u istoj ulici bacila zapaljivu smjesu na automobil Renault, splitske registracijske oznake, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Materijalna šteta, koja je nastala 29-godišnjoj vlasnici, zasad još nije utvrđena.

Nakon toga, osumnjičena je u razdoblju od 23. do 24. svibnja ušla u plastenik u Ulici Karla Huguesa u Poreču te je tamo uništila stabljike maslina koje su bile dio znanstvenog istraživanja 30-godišnjaka. Time je pravnoj osobi iz Zagreba nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. No, osumnjičena ni tu nije stala pa je tako u noći s 12. na 13. lipnja u dva plastenika zapalila sadnice na kojima je 30-godišnjak provodio istraživanje, a potom je na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise. Krajem istog mjeseca, u noći s 28. na 29. lipnja, 35-godišnjakinja je ponovno bojom ispisala na fasadi razne natpise te je tako oštetila pravnu osobu za nekoliko tisuća kuna.

Policija će protiv osumnjičene podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Previous articleRakitić poslao poruku uznemirenim navijačima uoči početka sezone
Next articleVIDEO: Istra zabila u 93. minuti, Bjelica opet izgubio ali najveći hit je proslava vatrogasca!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here