Home Vijesti Ponovno izražena plima! Poplava u Rijeci, udari juga do 106 km/h

Ponovno izražena plima! Poplava u Rijeci, udari juga do 106 km/h

2223
0

Noćas je nastupila nova promjena vremena. Ojačalo je jugo, javile su se prve oborine, a usprkos slabijem vjetru ponovno je došlo do izražene plime, javlja Istramet.

Plima je prema informacijama koje zaprima Istramet s terena slabije izražena u odnosu na utorak, no mjestimice dolazi do prelijevanja mora. Najveća poplava zabilježena je u Rijeci, ali prelijevanja ima i u Istri, naročito na sjeverozapadu poluotoka. Prema izvještaju HAK-a, zbog plime cesta preko Antenala zatvorena je od jutros u 8:44 h.

Puše umjereno i jako jugo, ponegdje s olujnim udarima. Najjači udar kao i u utorak zabilježila je naša postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno 106 km/h. To je ipak značajno slabije u odnosu na 156 km/h koliko je ova postaja zabilježila u utorak.

Prema podacima s naših meteoroloških postaja, do podne nisu zabilježene značajnije količine kiše, no navečer stiže obilna kiša uz veliku vjerojatnost pojave grmljavine!

DHMZ je za nastavak dana izdao nekoliko oštrih meteoroloških upozorenja. Najžešće crveno upozorenje izdano je za Kvarner i Kvarnerić zbog juga čiji udari mogu dostizati i 120 km/h. Narančasto upozorenje zbog vjetra izdano je i za ostatak područja, ali i zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena s obilnom kišom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here