Home Vijesti Popijač: Komadina nasjeo na Ježićeve dezinformacije

Popijač: Komadina nasjeo na Ježićeve dezinformacije

1172
1

“Istina je kako društvo DINA – Petrokemija u Omišlju redovito dobiva električnu energiju, koja ni u jednom trenutku nije bila obustavljena te kao resorno ministarstvo najenergičnije opovrgavamo bilo kakve aktivnosti oko iznenadne i neplanirane obustave isporuke električne energije od strane HEP-a”, navodi se u priopćenju ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača u kojem je pismo Zlatka Komadine Primorsko-goranskog župana nazvao velikom neistinom.

Naime, dan prije župan Komadina u pismu premijerki Jadranki Kosor kao i nadležnim ministarstvima naglasio je kako ima saznanja da je zbog obustave isporuke električnom energijom društvu DINA – Petrokemija u Omišlju u tijeku zaustavljanje rada petrokemijskih postrojenja kao i da postoji opasnost kako za stanovništvo tako i za okoliš. Komadina je zbog toga sazvao Stožer za zaštitu i spašavanje Primorsko-goranske županije. No iz Popijačeva ministarstva kažu da tako nešto ne može biti istina.

“Ovakvo postupanje župana Zlatka Komadine nam je u najmanju ruku čudno i neutemeljeno jer uopće nije kontaktirao nadležna tijela o činjeničnom stanju nego je vjerojatno nasjeo na informacije iz Uprave DINE te je bez ikakvog razloga prouzročio uznemiravanje javnosti”, stoji u oštrom priopćenju ministra Popijača u kojem se dodaje da je neutemeljeno sazivanje Stožera zaštite i spašavanja Primorsko-goranske županije. Također, navode iz ministarstva gospodarstva da će bilo kakvo gašenje električne energije DINA – Petrokemiji zbog neplaćanja računa biti strogo nadzirano i kontrolirano.

“Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i dalje pokušava riješiti probleme vlasničkog, organizacijskog i financijskog restrukturiranju Dioki Grupe usprkos otporu i protivljenju vlasnika Dioki Grupe i neaktivnosti same Uprave”, navodi se na kraju priopćenja. (index.hr)

Previous articleEko Kvarner najavio javnu raspravu o gradnji Termoelektrane Plomin 3
Next articleDylan Dogs u subotu u Terminalu

1 COMMENT

  1. komi s politiplatiti HEP-u potrošenu struju i kupiti Novi list najviše govori da je Ježić postao tajkun u suradnji s politikom

    Popijaču, drug Komadina ne nasjeda,sin JNA oficira,član Partije i SDP-a,trbuhozborac druga Slavka ne govori ništa
    što mu Slavko nije natuknuo, osim kad u nadahnuću svoje veličine kaže napr. Krčki most je dao svoje pa treba
    izgraditi novi i dodati mu željeznicu, jer kao Krk vapi za željeznicom, i zaboravi da je taj Titov most izvorno spomenik
    druga Tita, a to je isto kao da govori da bi uz postojeći brod Galeb( kojeg je HDZ-ov ministar proglasio spomenikom kulture) trebalo izgraditi novi jasno našim novcima. Samo za neupućene takozvanii Župan brine o DINII.Ježić je njegov interes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here