Home Mozaik Posao iz snova pretvorio joj se u pakao: ‘Apartman je bio bez...

Posao iz snova pretvorio joj se u pakao: ‘Apartman je bio bez prozora, a onda sam počela dobivati plikove po cijelom tijelu…’

887
0

Iz godine u godinu slušamo razna svjedočanstva sezonaca koji se susreću s groznim uvjetima rada na sezoni, ali i stanovanja. Poslodavci svoje radnike često smještaju u prljave i nehumane prostore za život, a o jednom nam je takvom slučaju posvjedočila čitateljica net.hr koja je doživjela ovakvo neugodno iskustvo na sezoni u mjestu Baška na otoku Krku.

“Dogovorila sam rad na sezoni, plaća relativno mala s obzirom na to da se radilo 9 sati i svaki dan do ponoći, hrana i smještaj bili su uključeni”, priča nam čitateljica.

“Radila sam na štandu koji nije natkriven, po suncu i kiši, ako nije bio pljusak, i bez slobodnih dana za 6000 kuna. Apartman je bio bez prozora, s pokvarenom mašinom za pranje rublja i kao da nikada nije čišćen. Dva tjedna nakon dolaska počela sam dobivati plikove koji svrbe po cijelom tijelu, požalila sam se poslodavcu i rekla da vjerujem da u apartmanu imaju stjenice na što je on rekao da je to nemoguće i da su to samo komarci”, kazala je djevojka koja nam je ispričala svoje ružno iskustvo iz sezone.

Zbog svega je danima spavala na podu, kod kolega i dečka, jer joj se gadilo spavati u tom krevetu. “Drugi put kada sam se požalila rekao je da mu uslikam bubu kako bi pozvao dezinsekciju. Na slici se jasno vidjelo da je u pitanju stjenica, zbog čega sam zahtijevala dezinsekciju apartmana. Rekao je da je to u tom trenutku nemoguće jer nema gdje smjestiti mene i ostale tri cure koje su živjele sa mnom… Samo da napomenem da trenutno gradi vilu na otoku Krku.”

U cijelu priču se upetljala i njezina majka koja je nazvala poslodavca te mu rekla da neće dopustiti da joj dijete spava u apartmanu gdje nema pribor za čišćenje da se taj smještaj očisti od silne prašine i svega što je u njemu bilo, kao niti oprane jastuke i čiste i uredne madrace.

“On joj je poklopio slušalicu i rekao da nema vremena za to. Ja sam se izjasnila da ako se ne riješi smještaj u kojem moram boraviti cijelo ljeto idem kući, na što je on bio vrlo otresit i rekao mi kako se nisam pokazala nikakvim radnikom, da razmislim želim li raditi, kako imam vrlo dobru plaću i da ne vidi u čemu je problem na što sam mu rekla da mi je jasno zbog čega sve to govori”, kaže nam.

Nakon toga mi je rekao da je moj rad kod njega završen. Gospodin i dalje nije pozvao dezinsekciju, cure spavaju s bubama u apartmanu za koji nemaju niti usisivač. Gradi vilu, a nema gdje smjestiti radnike kako bi se problem riješio”, kazala nam je.

Čitateljica net.hr je proslijedila i fotografiju svoje ruke, gdje se vidi velik broj plikova koji su nastali zbog prljavog smještaja u kojem je spavala.

Previous articleNa TikToku se širi trend za uklanjanje prhuti, stručnjakinja tvrdi da je opasan
Next articleKod Zrća pronađeno tijelo muškarca!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here