Home Vijesti Potpisani ugovori s novim stipendistima Grada Rijeke

Potpisani ugovori s novim stipendistima Grada Rijeke

1112
0

Pedeset i dva nova stipendista, od čega 15 učenika završnih razreda srednje škole i 37 studenata, potpisalo je s Gradom Rijekom ugovor o stipendiranju za školsku/akademsku 2009./2010. godinu. Ukupno će se dodijeliti 165 stipendija. Na svečanosti je čestitke primilo 20 stipendista Grada Rijeke, koji su u protekloj školskoj godini uspješno završili studij.

Proteklih šesnaest godina isplaćeno je 2108 godišnjih stipendija, s time da se u posljednjih nekoliko godina iz gradskog proračuna za stipendije godišnje izdvajalo 1.250.000,00 kuna.

Čestitavši novim stipendistima, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako činjenica da Grad Rijeka u ovim gospodarski teškim vremenima i dalje dodjeljuje isti broj stipendija, u istom iznosu kao i proteklih godina, najbolje govori koji su prioriteti Grada Rijeke – ulaganje u izvrsnost, kvalitetu i znanje.

“O ispravnost naše odluke o načinu dodjele stipendije najbolje govore stotine riječkih stipendista koji danas rade na sveučilištima u Rijeci, Hrvatskoj i inozemstvu, na istaknutim mjestima u Rijeci i državi, koji nam javljaju o završenim magisterijima, doktoratima i objavljenim znanstvenim radovima, na koje smo izuzetno ponosni,” kazao je gradonačelnik Obersnel, poručivši učenicima i studentima da uvijek preispituju svoje znanje, jer bez takvog razmišljanja nema napretka ni novih otkrića.

Novi stipendije dodjeljuju se putem javnog natječaja, na koji su ove godine pristigle 132 prijave, od čega je 114 zadovoljilo osnovne uvjete natječaja. Temeljni kriterij za izbor korisnika stipendije je darovitost te se pristupnici natječaju za dodjelu stipendija Grada Rijeke boduju prema uspjehu u obrazovanju, priznatim postignućima, te prema mišljenju dvaju profesora-mentora i rezultatima psihologijskog testiranja.

Novi stipendisti Grada Rijeke postali su oni pristupnici koji su u postupku bodovanja i rangiranja, koje je provelo Povjerenstvo za stipendiranje, postigli najveći broj bodova. Istaknimo kako se među 37 studenata nalazi i 12 prošlogodišnjih stipendista-maturanata koji su se iznova natjecali za stipendiju.

Stipendija se dodjeljuje korisniku stipendije za jednu školsku/akademsku godinu. Ukoliko se školuje u Rijeci, student ili učenik koji ostvari pravo korištenja stipendije, u akademskoj/školskoj godini primit će 9 mjesečnih stipendija u iznosu od 850,00 kuna mjesečno. Ako se školuje izvan Rijeke, primit će 9 mjesečnih stipendija u iznosu od 1.100,00 kuna mjesečno.

Novi stipendisti Grada Rijeke su učenici Riccardo Mangano, Juraj-Marko Žerovnik, Stjepan Piličić, Ivana Hreljac, Teo Kolonić, Stipe Bilić, Ivana Šašek, Ana Stošić, Marija Gojević Zrnić, Edi Šiljak, Irena Lugonjić, Ivana Crnković, Dorian Mataija, Matea Tomasić i Majda Vuković te studenti Mirta Dvorničić, Maja Buljan, Mate Mavrić, Tea Marinkov, Nikolina Stanić, Bruno Frangen, Sanjin Valčić, Barbara Plavčić, Katarina Lisac, Anita Barišić, Ivana Baković, Natalija Mrnjavac, Aleksandra Medić, Sabina Begović, Iva Jukić, Iva Santini, Robert Užar, Nisa Hrvatin, Nika Mišković, Sonja Kasipović, Mateja Kaurloto, Lorena Žuvić, Matko Oguić, Dea Marin, Nataša Antulov, Sanja Jureško, Jelena Zadro, Martina Petrović, Lucija Markulin, Irina Šneperger, Ana Jukić, Antonela Grgić, Ena Srdoč, Barbara Milanović, Dubravko Matanić, Anja Sušanj te Goranka Crnković.

Novim stipendistima čestitala je i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Branka Renko-Silov, a gradonačelnik se s predsjednicom Gradskog vijeća Doroteom Pešić-Bukovac prigodnim poklonom zahvalio i dosadašnjim stipendistima Grada Rijeke, koji su u protekloj školskoj godini uspješno završili studij. Uspješni stipendisti su Andrea Andrijašević, Damjan Bučić, Ana Blagaić, Raul Blečić, Višnja Ćoso, Ivan Fućak, Hrvoje Mijočević, Nataša Ivnik, Jelena Kalčić, Anita Kosić, Mia Kovačević, Tamara Manasijević, Maja Pejčinović, Anja Petaros, Radan Skorić, Dino Šepac, Deni Šubašić, Nikolina Vaić, Mario Vlašić i Tajana Žarković. (tekst/foto: rijeka.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here