Home Kolumne POZITIVNO: Kavica skuplja od kruha!

POZITIVNO: Kavica skuplja od kruha!

887
0
Piše: Giancarlo KRAVAR

Još sedamdesetih godina prošlog stoljeća Rijeka je bila najveća luka bivše države. U Rijeci je bilo nekoliko noćnih klubova sa striptizom, mađioničarima i akrobatima. U Grand Hotelu Bonavia je još osamdesetih bio luksuzni Kapitano bar.

U Rijeci je nekad bilo i finih restorana s ribljim specijalitetima i drugom finom hranom. U Kostreni je bila trimm staza za željne rekreacije. HNK Rijeka je igrao na Kantridi, a tamo nekoliko mjesta za dobru klopu. Rijeka je nekad imala i plesnjake i disco klubove.

A danas. Danas je Rijeka grad kafića. Ništa drugom osim brze hrane nema u riječkoj ponudi, osim studentskog restorana Index i dva, tri preskupa restorana. U Rijeci se pije kava. Kao što sam nedavno napisao, Rijeka je grad kave baš kao i Trst. S tom razlikom što u Trstu ima i drugih zabavnih sadržaja. I što u Trstu kava nije tako skupa kao u Rijeci. Tower 10, ZTC 11 kuna. Za taj se novac može pojesti jedan dobar burek s mesom ili sirom. A pinka kruha stoji pet kuna. Samo jedna kava dvostruko skuplja od kruha. Toga ima samo u Rijeci!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here