Home Kolumne POZITIVNO: Kolinda, Hrvatska izlazi

POZITIVNO: Kolinda, Hrvatska izlazi

1103
1
Piše: Giancarlo KRAVAR

Radio Trsat. Dnevnik Radija Trsat. U glavnoj ulozi riječka predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Najžešća kritika HDZ-ove Vlade dosad.
“Hrvatska izlazi sama iz sebe”, riječi su naše predsjednice. Nisam mogao vjerovati kada sam to čuo. Predsjednica Kolinda je navela dva razloga.
Prvo, veliko iseljavanje. Najviše iz Slavonije, a PGŽ je druga županija u Hrvatskoj po iseljavanju, a potom odumiranje stanovništva.
U Hrvatskoj radno sposobno stanovništvo bježi vani. Poznat mi je primjer medicinske sestre Sandre iz riječkog KBC-a koja sada živi i radi u Irskoj. Iz KBC-a iseljavaju i doktori.
Hrvatska izlazi. Ali ne iz krize. Već izvan sebe. U inozemstvo. U PGŽ se taj odljev stanovništva još može kako tako podnijeti, ali što ćemo s Rijekom. Koliko li je samo Riječana iselilo iz našeg grada. Remar centar, tu na Zametu, koji se bavi selidbama, svakodnevno ima posla.

Riječi hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bi valjalo shvatiti najozbiljnije. Hrvatska je javnost sad zabavljena lovom na Todorića i rješavanjem slučaja Agrokor. Dimna je to zavjesa u odnosu na probleme na koje je ukazala Kolinda. Protiv sam polupredsjedničkog sustava, ali šteta što Kolinda nema veći utjecaj na vladu.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here