Home Kolumne POZITIVNO: Mobitel – svijet na dlanu!

POZITIVNO: Mobitel – svijet na dlanu!

639
0
Piše: Giancarlo KRAVAR

Vozim se autobusom Autotroleja i u njemu mladi. Netko na mobitelu sluša glazbu, jedna djevojka tipka sms poruku. Mobitel je danas puno više od telefona.

Zahvaljujući mobitelu imamo internet na dlanu, a to znači da smo povezani s cijelim svijetom. Na mobitelu postoji i Skype i Whats App, mobitel ima sat i budilicu, You Tube, elektronsku poštu. I sam sam neke kolumne za Rijeka Danas napisao na mobitelu, tako da mobitel novinarima može biti i pisaća mašina, ali i fotoaparat.

Riječka predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović za uspomenu voli raditi selfije. Na mobitelu ima i Facebook. Tako da se mobitelom mogu njegovati i prijateljstva. Slikati i postavljati fotke na Fejs. Na mobitelu se mogu čitati novine, portali, pa tako i Rijeka Danas.

U Hrvatskoj čak 38 posto brutto društvenog proizvoda ostvare telekomi. Svi su stranom vlasništvu.Ali doprinose razvoju Hrvatske. Danas imamo pametne telefone. To je umjetna inteligencija. Tako moj Sonx XPeria Compact Black mjeri koliko sam spavao, koliko minuta hodam dnevno, koliko koraka napravim i koliko se vozim. A, eto, i neke kolumne sam napisao na mobitelu. Mobitel – svijet na dlanu!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here