Home Mozaik Poznati brend čipsa povučen s tržišta: Nakon smrti mladića još dvije djevojke...

Poznati brend čipsa povučen s tržišta: Nakon smrti mladića još dvije djevojke završile u bolnici

105
0

Prema potrošačkom portalu Saveznog ureda za zaštitu potrošača i sigurnost hrane u Njemačkoj, u proizvodu “Hot Chip Challenge” pronađene su vrlo promjenjive, a ponekad i izrazito visoke razine kapsaicina, tvari iz ljutih papričica. Njihova konzumacija može dovesti do zdravstvenih problema poput iritacije kože i sluznice, mučnine i povraćanja ili problema s disanjem.

Proizvodi s rokovima valjanosti do 13. srpnja 2024., 28. srpnja 2024., 8. prosinca 2024., 10. prosinca 2024., 31. prosinca 2024. i 5. siječnja 2025. u njemačkim pokrajinama Hessen, Baden-Württemberg, Bavarska, Palatinat, Sjeverna Rajna-Vestfalija, Donja Saska, Bremen, Schleswig-Holstein, Berlin, Saska, Saska-Anhalt i Tiringija.

Chips se povlači nakon što su tinejdžeri završili u bolnici
Drastična mjera u Njemačkoj pokrenuta je kada su dvije tinejdžerice završile u bolnici nakon što su pojele čips tijekom TikTok izazova. U SAD-u je 14-godišnjak preminuo nakon što je jeo isti čips.
Na TikToku i Instagramu mnoga djeca i mladi sudjeluju u ovom “ispitu hrabrosti” u kojem jedu čips “Hot Chip Challenge”, piše Feniks Magazin.
Čips se prodaje u kutiji koja izgleda kao lijes. Kad ga jedete, pišu neki njemački mediji, morate nositi gumene rukavice kako biste se zaštitili.

U nekim slučajevima djeca i mladi su završili u bolnici zbog konzumacije ovog čipsa.
Dvije tinejdžerice iz bavarskog Garmisch-Partenkirchena jele su jako začinjen čips, imale su problema s disanjem i hospitalizirane su. Djevojke su sudjelovale u takozvanom “Hot Chip Challengeu” u kojem sudionice jedu čips. Prema proizvođaču, ovo su najtopliji čips na svijetu.
Izazov u ovom “ispitu hrabrosti” je pojesti izuzetno začinjen tortilja čips. Poslije ne smijete ništa piti što je duže moguće kako biste dokazali da možete izdržati vrućinu. Izazov se obično snima i onda se video postavlja na internet.

No, svatko tko želi kupiti extra spicy čips mora imati najmanje 18 godina.

Savezni institut za procjenu rizika (BfR) upozorio je na ove testove hrabrosti već u rujnu.

  • U nekim slučajevima konzumacija je već dovela do hitnih medicinskih poziva”, navodi se ranije u priopćenju BfR-a u vezi s “Hot Chip Challengeom”.

Ovaj izazov nedavno je rezultirao smrću 14-godišnjaka u SAD-u, nakon čega je proizvođač zatražio od trgovaca diljem SAD-a da prestanu prodavati njihov proizvod.

Previous articleVIDEO: Brozović skrivio penal pa poludio na suca.
Next articlelane nepomično ležalo u prljavoj vodi i umalo umrlo, sljedeća scena je rastopila srca (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here