Home Sport Poznati prvi detalji velikog Burn Carnival Snowboard Sessiona

Poznati prvi detalji velikog Burn Carnival Snowboard Sessiona

393
0

Nakon što je zagrebačka premijera filma ‘EUROtic’ otvorila sezonu (u Hrvatskoj) marginaliziranog olimpijskog sporta, snowboard klub Nine obznanio je prve poznate informacije najvećeg domaćeg natjecanja profesionalnih ridera. Burn Carnival Snowboard Session krajem siječnja sljedeće godine doživjet će svoje šesto uzastopno izdanje na Gatu Karoline Riječke za trajanja Riječkog karnevala. Privlačna lokacija tik uz more, noviteti vezani za samo natjecanje te bogati zabavni program 26. siječnja 2013. godine ponovno će privući najbolje regionalne i svjetske profesionalne snowboardere, koji će se natjecati za titulu najboljeg pred više od tisuću gledatelja željnih adrenalina i cjelodnevnog karnevalskog provoda.

Važnost ovog događanja prepoznao je i podržao generalni sponzor Burn Energy Drink, koji je nakon pet godina umirovio riječki „rail jam“ te na Gat Karoline Riječke prvi put uveo iznimno atraktivnu disciplinu „corner jump“. Umjesto u prezentaciji rail trikova, posjetitelji će imati priliku uživati u zračnim vratolomijama 20-ak najboljih odabranih snowboardera iz Europe i svijeta. Prijave na Burn Carnival Snowboard Session nisu moguće, potreban je isključivo osobni poziv organizatora čime se garantiraju kvaliteta i napetost natjecanja. Zahvaljujući suradnji s Riječkim karnevalom i Turističkom zajednicom grada Rijeke, ovo događanje ujedno značajno doprinosi popularizaciji zahtjevnog adrenalinskog zimskog sporta koji se i u Hrvatskoj može pohvaliti uspješnim profesionalnim riderima poput Vida Barića ili Ane Rumihe.

„Burn Carnival Snowboard Session iz godine u godinu postaje sve veći i značajniji. U njegovu smo organizaciju krenuli sa željom da što veći broj Hrvata upoznamo sa čarima snowboardinga i njegovim najboljim predstavnicima koji su lokalno marginalizirani, zajedno sa samim olimpijskim sportom. Sve veća podrška koju dobivamo od ridera, posjetitelja, lokalne zajednice i sponzora od iznimnog su nam značenja i znak da smo na pravom putu“, pojašnjava organizator Miodrag Toskić iz SK Nine.

Riječko natjecanje udaljeno tek dva metra od mora sastavni je dio World Snowboard Toura ( preimenovani TTR), koji upravo ovo natjecanje izdvaja kao jedno od najatraktivnijih s kojima surađuje. Uz novu web stranicu i vizualni identitet Burn Carnival Snowboard Sessiona, u narednim će danima postati poznati i detalji zabavnog djela programa koji i ove sezone nastaje u suradnji s turističkom agencijom Collegium.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here