Home Vijesti Predsjednica EFA-e o Rijeci s predsjednikom EU Van Rompuyem

Predsjednica EFA-e o Rijeci s predsjednikom EU Van Rompuyem

183
1

Predsjednica European Free Alliancea – Europskog slobodnog saveza EFA, Nelly Maes i predsjednica EFA-ine grupe u EU parlamentu Jill Evans sastale su se 4. ožujka s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyem. U jednosatnom susretu razgovaralo se o ‘unutrašnjem proširenju EU’ preko prava na samoodređenje i jezičnoj raznolikosti. Spomenuto je održavanje neslužbenog referenduma o nezavisnosti u Kataloniji, nedavno izglasano raspisivanje referenduma za većim ovlastima Walesa te put Škotske prema referendumu o punoj neovisnosti.

vanrompuynelly
Nelly Maes, Jill Evans, Van Rompuy

Vezano uz aktualnu situaciju u Baskiji, predstavnice EFA-e su skrenule pozornost na zabrane političkih stanaka i novina te sudski proces protiv bivšeg premijera. Na sastanku je raspravljen i položaj makedonske manjine u Grčkoj, nepredstavljenost Frizijaca u europarlamentu, preslabe ovlasti mnogih regija poput Rijeke, Alandskog otočja kao i centralizacija Francuske.

Previous articleGunther Dauwen: Yes, you can! Vi to možete!
Next articleSve je spremno za slalom utrke FIS Europskog kupa

1 COMMENT

  1. Svakako da je ovo jeka sa izborne Skupštine Liste za Rijeku održane 2.ožujka.2010 godine u kojem smo čuli riječi uvaženog dopredsjenika EFA-e da će osobno oštro upozoriti preko EU parlamenta vladu RH u Zagrebu o gušenju inicijativa koje dolaze od strane legalno izabranog vodstva Grada Rijeke odnosno Županije PGŽ.
    Jasno moram pohvaliti vodstvo LISTE ZA RIJEKU za pokretanje ovakve inicjative kao i inicijative o jeziku u EU parlamentu koja je zahvaljujući njihovoj intervenciji skinuta sa dnevnog reda, ali dati na znanjenje građanima da se ova politička stranka i stvarno pretvara u lidera na riječkoj političkoj sceni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here