Home Mozaik Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju u Rijeci

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju u Rijeci

1270
0

Prvu sušačku hrvatsku gimnaziju u Rijeci ove srijede, 22. studenoga, posjetila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Svim učenicima i profesorima čestitala je 390. obljetnicu, obišla prigodne izložbe postavljene u školskim hodnicima i novouređene prostore na trećemu katu te primila diplomu počasne maturantice.

Ravnateljica Gimnazije Đudita Franko predsjednici je ukratko predstavila najznačajnije događaje iz bogate i dugačke povijesti naše škole, ali i Prvu sušačku gimnaziju u Rijeci danas. „Svih naših 636 učenika raspoređenih u 24 razredna odjela opće, jezične i prirodoslovno-matematičke gimnazije, pod mentorstvom i vodstvom 60 vrsnih profesorica i profesora izučava sadržajan i zahtjevan gimnazijski program, ali često i mnogo više od toga. Mladim ljudima nastojimo omogućiti da se formiraju kao cjelovite ličnosti koje će steći kompetencije potrebne za daljnje učenje, spoznati vrijednosti znanja, rada i ustrajnosti što će ih voditi u daljnji svijet cjeloživotnoga učenja i stvaranja, sve u skladu s našim geslom – učiti za život, ne za školu“, rekla je ravnateljica Đudita Franko.
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović svim je učenicima i djelatnicima Gimnazije čestitala značajnu obljetnicu. Primijetila je kako je Prva sušačka gimnazija u Rijeci škola za 21. stoljeće, što nažalost nije slučaj s mnogim drugim školama u Hrvatskoj. Učenicima je savjetovala da uvijek budu hrabri i biraju svoj put. „Svima vam želim da imate život kakav je moj. Bilo je uspona i padova, a svi padovi predstavljali su nove izazove. Svi možete uspjeti, samo morate pokušati i morate imati potporu svojih roditelja, škole, lokalne zajednice“, poručila je predsjednica učenicima Prve sušačke hrvatske gimnazije.
Nastavničko vijeće Gimnazije predsjednici je u znak zahvalnosti i sjećanje dodijelilo počasnu diplomu, čime je gospođa Kolinda Grabar Kitarović postala prvom počasnom maturanticom Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci.
Primajući dar, predsjednica je istaknula da je sretna i ponosna što na Sušaku, gdje je rođena, sada dobiva i diplomu. Objasnila je da je gimnaziju pohađala s druge strane Rječine jer je naša današnja gimnazija u tome vremenu učenike obrazovala za rad u zdravstvu. „Tada sam odabrala Riječku gimnaziju, ali moje srce pripada cijeloj Rijeci. Sada sam konačno maturirala i ovdje na Sušaku i zato vam hvala na diplomi“, rekla je predsjednica.
Među prigodnim darovima predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dobila je i prvi primjerak posebnoga izdanja Izvješća tiskanoga povodom 390. obljetnice, koje dokumentima govori o tome koja je prva riječka gimnazija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here