Home Vijesti PGS ima rješenje za ozdravljenje zdravstva: Značajno poskupiti dopunsko osiguranje!

PGS ima rješenje za ozdravljenje zdravstva: Značajno poskupiti dopunsko osiguranje!

1182
1

Dug od osam milijardi kuna uzdrmao bi i njemačko, a kamoli hrvatsko zdravstvo, i ukoliko zaista želimo dobro zdravstvu, moramo voditi računa o tri detalja – o dostupnosti zdravstvenih usluga svima, o kadrovima i o novcu, rečeno je na konferenciji za novinare PGS-a u Rijeci, javlja Radio Rijeka.

Gradnja nove bolnice na Sušaku riječki je, ali i županijski prioritet, i bilo bi dobro da prva faza bude završena do 2020. godine. Kadrovi nam odlaze i potvrđuju se u Danskoj, Švedskoj, Irskoj, Austriji, a prema izdvajanju novca po glavi stanovnika među posljednjima smo u Europi.

Rješenja postoje: visoke cijene alkohola i duhana, jer ionako škode zdravlju, te vrlo nepopularno, ali neophodno, povećanje cijena dopunskoga zdravstvenog osiguranja, rekao je počasni predsjednik PGS-a dr. Nikola Ivaniš.

“Inače ćemo imati pacijente s primarnim i dopunskim osiguranjem, a usluge neće moći dobiti jer neće biti ni čime da im se pruže niti ikoga da im ih pruži – jer će otići van”, upozorio je Ivaniš.

1 COMMENT

  1. Ovo je hrabra izjava doktora Ivaniša. Svi se boje dati do znanja da je zdravstvo skupo, te da treba posegnuti za ne popularnim mjerama. Takve mjere nisu popularne kod pacijenata, ali bez toga nema kvalitetnijeg zdravstva. Navedene mjere treba sprovesti u djelo, a ja bi još dodao da ima prostora i za otpuštanje do 10% nemedicinskog osoblja. Zatim ima prostora za uštedu u tekućem održavanju objekata, kao i boljim korištenjem usluga svojih djelatnika tehničke službe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here