Home Najnovije Predsjednik UEFA-e podržao HNS u VARleaks skandalu

Predsjednik UEFA-e podržao HNS u VARleaks skandalu

125
0

Nakon nedavnog skandala koji je potresao hrvatski nogomet, u kojem su procurile snimke iz VAR soba s brojnih utakmica HNL-a, Hrvatski nogometni savez (HNS) reagirao je odlučno i promptno. Šef sudaca Bruno Marić, koji je bio na meti kritika zbog ovog incidenta, održao je press-konferenciju, a dan nakon toga podnio je ostavku na svoju poziciju.

Danas se oglasio i predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, koji je izjavio da će UEFA pružiti maksimalnu podršku HNS-u u daljnjem razvoju suđenja u Hrvatskoj. Čeferin je također preporučio imenovanje Darka Čeferina, dugogodišnjeg Uefinog kontrolora suđenja, u novoosnovano stručno povjerenstvo, osiguravajući neutralnost i stručni autoritet u analizi situacija.

“Pratili smo situaciju s puštanjem VAR komunikacije u hrvatskim medijima te poštujem snažnu volju predsjednika Kustića da u potpunosti raščisti sve sporne trenutke koji su se putem pojavili. HNS će imati maksimalnu potporu Uefe u daljnjem razvoju suđenja u Hrvatskoj, zbog čega smo i preporučili Darka, dugogodišnjeg Uefinog kontrolora suđenja, koji izvrsno poznaje hrvatski jezik što je u ovom slučaju iznimno važno, i koji će jamčiti neutralnost i stručni autoritet u okviru novoosnovanog povjerenstva”, izjavio je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

U skladu s tim, HNS je danas osnovao neovisno povjerenstvo koje će analizirati sve sporne situacije proizašle iz javne objave snimki komunikacije u VAR sobi. Ovo povjerenstvo imat će za zadatak analizirati (ne)ispravno korištenje VAR protokola, točnost odluka, primjerenost komunikacije te zaključke Komisije nogometnih sudaca u tim situacijama.

Predsjednica povjerenstva bit će Lada Rojc, dok će članovi biti Miro Grgić i Darko Čeferin, koji je imenovan na preporuku UEFA-e. Članstvo Darka Čeferina u povjerenstvu jamči visoku razinu stručnosti i iskustva, što će biti od ključne važnosti u osiguranju transparentnosti i integriteta analize suđenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here