Home Vijesti Predsjednik uprave Ryanaira najavio: završila je era jeftinih letova

Predsjednik uprave Ryanaira najavio: završila je era jeftinih letova

359
0
Foto: https://www.rte.ie/news/2018/0920/994886-ryanair_agm/

Nedostatak osoblja i rastuće cijene sve više tjeraju zrakoplovne tvrtke poput Ryanaira i Easyjeta da razmisle o povećanju cijena karata. Michael O’Leary: “Zaradili smo novac, ali sadašnje cijene su preniske”

Jeftini letovi sigurno nisu najudobniji. Ako moramo na kratka putovanja i nemamo velikih financija, jeftini letovi su često najbolje rješenje jer nam dozvole da stignemo od točke A do točke B u kratkom vremenu. Ipak, s obzirom na kaoas koji se u posljednjem razdoblju pojavio u zračnim lukama diljem Europe, čini se da vlasnici low cost kompanija, poput Ryanaira i Easyjeta, počinju ozbiljno razmišljati o poskupljenju karata.. Nedostatak osoblja (otpušteni u pandemiji ili na bolovanju) i otpuštanje prisutnih koji štrajkaju, dovodi do otkazivanja letova, svaki dan, kvareći tako željene praznike nakon dvije godine pandemije.

Na sve ovo treba dodati i povećanje cijena goriva i energije: to su riječi Michaela O’Learyja, izvršnog direktora Ryanaira, koji tvrdi da u ovom kompliciranom scenariju niskotarifni zrakoplovni prijevoznici neće biti sposobni ponuditi niske cijene karata. “Previše smo jeftini. Apsurdno mi je da je svaki put kad letim na Stansted, putovanje vlakom do središta Londona je skuplje od avionske karte”, rekao je za Financial Times. “Lijepa” prekretnica za Ryanair, kojemu je cijena karata uvijek bila jača strana. “To je bio moj posao, zaradio sam puno novca nudeći upravo to – iskreno je priznao O’Leary – Ali na kraju ne mislim da bi srednjoročno putovanje po cijeni od 40 eura moglo biti održivo.To je preniska cijena”.

“Ali – rekao je izvršni direktor – mislim da će u globalu letovi i dalje biti jeftini i dostupni za čak 50 ili 60 eura”. S obzirom da neki Ryanair letovi mogu koštati i 10 eura, to je lijepo povećanje.

No, ako povećaju cijene, morat će povećati kvalitetu ponude i poboljšati ugovorne i radne uvjete svojih zaposlenika.

Ništa od toga jer osoblje Ryanaira, od Španjolske do Italije, već je dalo do znanja da će ljeto pokrenuti štrajkove upravo radi traženja boljih plaća i uvjeta rada. Easyjet, ista stvar. “Zrakoplovne kompanije pokušavaju ponuditi niske cijene karata. Ali kada letite jeftino, trošak proizlazi iz plaća ili uvjeta ljudi koji tamo rade”, kaže Laura Nurski, ekonomistica za rad u Bruegelu, briselskom think tanku. Prema Arnaudu Feistu, direktoru zračne luke Zaventem, u Bruxellesu, u niskobudžetnim zrakoplovnim kompanijama postoje “radničke situacije koje su ponekad vrlo teške” i zaista nisu održive.

Da, zaposlenici niskobudžetnih zrakoplovnih kompanija su ljuti i umorni. I u pravu su. “Ponekad stignemo raditi u smjenama i do 13 sati bez minute pauze. Pa se dogodi da moramo jesti dok letimo između uzleta i slijetanja”, objasnio je jedan od zapovjednika leta Ryanaira koji se pridružio nacionalnom štrajku, kako izvještava talijanski list Il Fatto Quotidiano. “Glavni problem je tempo rada i umor, ujutro sjednemo u avion i ne izlazimo dok ne završimo zadnji let. Kreće se od minimalno dva do maksimalno šest letova dnevno, smjene mogu trajati do 14 sati i tako pet dana zaredom”. Spomenuti problemi nisu neka novost, postojali su i prije pandemije.

Zaključak, čekamo povećanje broja karata. Ali moramo onda povećati i standarde usluge …

Previous articlePovratak u prošlost: Rusija vraća “male pionire”, vlasti tvrde da će pristupanje biti “dobrovoljno”
Next articlePoskupljuju cijene cigareta, poznato je koliko će točno poskupiti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here