Home Biznis Predstavljeni timovi 11. generacije Start-up inkubatora Rijeka

Predstavljeni timovi 11. generacije Start-up inkubatora Rijeka

1070
0

Startup inkubator Rijeka u svojoj sedmoj godini rada otvorio je vrata 11. generaciji korisnika, koji su u klubu Bačva po prvi puta imali priliku javno prezentirati svoje inicijalne poslovne ideje.

Riječ je o generaciji koja je po masovnosti odaziva oborila rekorde u odnosu na sve dosadašnje generacije: zaprimljeno je 37 prijava, od kojih je, nakon evaluacije pristiglih prijedloga, u proces inkubiranja ušlo čak 24 tima koji će tijekom osmomjesečnog inkubacijskog programa razvijati svoje poduzetničke ideje.

Startup inkubator Rijeka novoj će generaciji korisnika pružiti besplatan radni prostor i infrastrukturu u trajanju od godine dana, preko 35 stručnih radionica i predavanja te podršku 47 mentora, koliko sada broji krug stručnjaka uključen u mentorsku mrežu. Pored toga, za najbolje timove generacije osigurane su i novčane nagrade kao podrška u pokretanju vlastitog biznisa.

Događaj je otvorila Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, ujedno i nadležnog za rad inkubatora. U pozdravnom govoru zaželjela je dobrodošlicu timovima, te zahvalila prošlogodišnjim korisnicima koji su ostali angažirani u aktivnostima inkubatora i nakon završetka programa. Posebnu zahvalu uputila je mentorima, koji dijele znanje i iskustvo s generacijama korisnika, te istaknula neprocjenjiv doprinos mentora Gorana Čandrlića i Darija Zorića u kreiranju i realizaciji programa.

“11. generacija korisnika Startup inkubatora rekordna je po broju timova, što nam govori da idemo u pravom smjeru i da su se promjene uvedene 2018. pokazale ispravnima“, istaknula je Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke u čijoj je nadležnosti i sam inkubator. “Startup inkubator već je prethodnu, 10. generaciju, dočekao s nekoliko ključnih novina: ukinuta je dobna granica za korisnike, program inkubacije kvalitativno je unaprijeđen i podijeljen na tri tematska modula, period inkubacije produžen je sa šest na osam mjeseci, a uvedene su i novčane nagrade za najbolje timove. Trudit ćemo se i nadalje program, aktivnosti i sadržaje inkubatora prilagođavati potrebama korisnika, ali i trendovima u poduzetništvu“, dodala je pročelnica Jana Sertić.

Među okupljenima su, pored novih ‘stanara’ Ružićeve 14, bili i mentori, predavači i suradnici inkubatora, kao i uspješni timovi prošlih generacija koji su predstavili svoje poslovne ideje: “Bokun”, “Jammeet”, “House to go” te pobjednički “Kapela Distilling Company” kao predstavnici 10. generacije, “Špajza”, danas uspješna riječka zero-waste trgovina čija se ideja razvijala u okviru 8. generacije te “Braille Riddles”, dobitnici niza nagrada, između ostalih, zlatne medalje na 17. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019, iz 6. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here