Home Mozaik Preminula učenica nakon napada zmije u učionici

Preminula učenica nakon napada zmije u učionici

96
0

Tinejdžerku u Zimbabveu ugrizla je crna mamba dok je sjedila u srednjoškolskoj učionici i umrla je oko 30 minuta kasnije, navodi se u izvješću.

Melody Chiputura, 17-godišnja srednjoškolka iz Rushinge, umrla je u četvrtak nakon što je zmija nasrnula na njezino bedro i ugrizla je u učionici, izvijestio je The Herald-Zimbabwe.

Neki od njezinih kolega iz razreda odmah su ubili gmaza — jednu od najotrovnijih zmija na svijetu. Melody je hitno prebačena u bolnicu, ali je usput umrla, piše ZimLive.com.

Ravnatelj škole Christopher Murenga rekao je da se Melody upravo vratila u svoju učionicu nakon što je provela vrijeme sa svojim prijateljima u sportskim aktivnostima.

“Odmah je vrisnula govoreći da ju je nešto ujelo”, rekao je Murenga novinama.

“U šoku smo. Ne razumijemo odakle je došla ova zmija. Učionica je daleko od sumnjivih staništa zmija.”

Njezini roditelji stigli su u kliniku Rushinga i primili poražavajuću vijest.

“Dobili smo poziv 10 minuta nakon što je ugrizena. Kad smo stigli u kliniku, bilo je prekasno,” rekao je ožalošćeni otac, Joseph Chiputura, za The Herald-Zimbabwe.

“Ovo je teško prihvatiti i bolno je. Ne razumijem kako zmija može ući u učionicu i ugristi moju kćer”, rekao je Chiputura.

“Moja kćer je imala veliki potencijal i voljela je ići u školu. Polagala je velike nade u obrazovanje i nismo se morali pobrinuti da joj pružimo sve što joj je potrebno da uspije”, rekao je, dodavši da je planirala postati psihologinja.

Rekao je da su se neki od učenika uspaničili i skočili kroz prozore, dok su drugi zgrabili pogođenu djevojčicu i pozvali pomoć.

Melody je odvedena u kliniku Rushinga u roku od pet minuta, rekao je ravnatelj.

“Njezini su roditelji stigli u roku od 20 minuta u društvu nekoga s tradicionalnim biljem”, rekao je novinama. “Istodobno smo kontaktirali bolnicu Chimhanda i liječnik nam je savjetovao da povedemo Melody i zmiju.”

Ali djevojka je umrla na putu. Pokopana je u subotu.
Ravnateljica škole, Murenga, rekla je da je Melody bila “poslušna i lijepo odgojena djevojka” koja je pomagala u kuhanju i ugostiteljstvu.

Themba Mangwiro, zamjenik pokrajinskog načelnika za obrazovanje, rekao je da su službenici utvrdili da je hladnokrvna zmija prešla cestu nakon što ju je netko napao i ušuljala se u prostorije škole.

“Ovaj incident nas je natjerao da shvatimo da moramo poboljšati upravljanje rizikom od katastrofe, čemu se u školi ne pridaje dovoljno pažnje”, rekao je za The Herald-Zimbabwe.

Crne mambe, koje mogu narasti do otprilike tri metra u duljinu, imaju dovoljno otrova da ubiju šest odraslih osoba, većinu unutar 20 minuta nakon ugriza.

Crne mambe nisu dobile ime po boji kože, već po tamnoj boji u ustima, koju pokazuju kada se osjećaju ugroženo, navodi se u izvješću.

Previous articleSakoman: Policajci su na dočeku Nove šmrkali kokain tijekom noćne intervencije
Next articleVedrana Rudan: Pošto crna beba?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here