Home Vijesti Preminuo Denis Lovrović

Preminuo Denis Lovrović

1672
0

Šokantna vijest za sve nas. Tuga. Denis je bio prije svega dobar čovjek i izvrstan fotoreporter. Fotoreporter po pozivu. Bio je potpuno posvećen svom poslu. Bio je jedan od najboljih. U svoje ime i ime HND-a izražavam iskrenu sućut obitelji i prijateljima, izjavio je u povodu smrti kolege Lovrovića predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Denis je rođen 4. siječnja 1971. godine u Rijeci, gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. Zarana se počeo baviti fotografijom, koja mu je bila i hobi i profesija. Najdulje je radio u Novom listu, a zadnjih godina u agenciji France Presse. Bio je i redovni član Hrvatskog novinarskog društva.

Portal Lupiga objavio je galeriju Denisovih fotografija za koje se navodi kako bilježe samo “rane”, ono što je vidljivo na površini trenutka grada kao što su neizvjesnost, strah, usamljenost, praznina… “Ulice ispunjenje odsutnošću. Kao u scenografiji nekog film-noira iz tridesetih, sve je u stanju neke trajne neizvjesnosti, život je i dalje još prisutan, ali samo kao sjena onoga kakvog pamtimo, u svojoj punini gradskog meteža, žurbe i vreve”, stoji u opisu fotografija Denisa Lovrovića. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here