Home Vijesti Preokret na Trsatu: HNS koalirao sa HDZ-om, SDP izbačen iz igre!

Preokret na Trsatu: HNS koalirao sa HDZ-om, SDP izbačen iz igre!

2
0
moprednovo
Nova situacija nakon preokreta na Trsatu

Večerašnje konstituiranje posljednjeg mjesnog odbora Grad Trsat donijelo je i najveće iznenađenje u postizbornim kombinacijama nakon mjesnih izbora. Vlast će na Trsatu formirati HNS i HDZ dok je SDP potpuno ispao iz igre, a vladajuća koalicija izgubila i 11. mjesni odbor u odnosu na prošli mandat. Prema novom odnosu snaga, SDP-ova koalicija ima kontrolu u svega 15 mjesnih odbora, u 16 su na vlasti opozicijske gradske stranke, u dva mjesna odbora kohabitiraju stranke pozicije i opozicije, a na Kozali Vijeće mjesnog odbora nije konstituirano.

Najvjerojatnije je upravo situacija na Kozali i isprovocirala večerašnji preokret. Naime, koalicija HNS i SDP na Trsatu je bila gotova stvar zbog činjenice da se radi o mjesnom odboru na kojem je HNS-ova lista ostvarila najbolji rezultat, dobila dva vijećnika i opravdano očekivala podršku treće vijećnice SDP-a. Međutim, kako jučer HNS-ovci nisu htjeli podržati SDP-ovog predsjednika na Kozali bez dogovora o podjeli predsjedničkog mandata, SDP-ovci su im se odlučili osvetiti dan kasnije ne očekujući da će ih HNS nadigrati dogovorom s HDZ-om. Kuriozitet ‘trsatske situacije’ je u činjenici da SDP-ova vijećnica na kraju nije glasala za izbor HNS-ovog predsjednika ali je podržala HDZ-ovog dopredsjednika koji je na taj način izabran jednoglasno!

Neki u HNS-u su uvjereni da je upravo zbog neizvjesne situacije na Kozali, napravljen injžinjering s terminima konstituirajućih sjednica. Mjesni odbor Trsat je konstituiran dan iza svih ostalih kako bi se koalicijski partner ‘pritisnuo’ da ne remeti SDP-ovu koalicijsku idilu dan ranije.

Epilog cijele priče su nove tenzije na relaciji SDP-HNS, još jedan mjesni odbor manje pod kontrolom SDP-ove koalicije te neriješena situacija na Kozali gdje prijete novi izbori.(rd)

Previous articleHoće li Oliver Frljić konačno napraviti nešto provokativno?
Next articleFOTO: Pressice Rijeke i Standarda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here