Home Kolumne PRESSING: Ćiro, Severina i 88 posto Hrvata

PRESSING: Ćiro, Severina i 88 posto Hrvata

442
1

Imao sam čast upoznati Ćiru Blaževića, trenera nad trenerima, koji je s Vatrenima 1998.godine osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. „Čast mi je što sam vas upoznao“, rekao sam mu, a on mi je odgovorio: „Čast mi je što sam upoznao vas“. U redakciji riječkog Novog lista. Bio je u pratnji glavnog urednika Branka Mijića, legende riječkog sportskog žurnalizma Orlanda Rivettija i Marka, sina Miloša, Cvijanovića, koji su sad već u Brazlu odakle će izvještavati.
Bila je to nezaboravna 1998. godina. Najprije smo pobijedili Njemačku. Bilo je čistih 3:O! Hrvatskim loptačima potom bronca u srazu s Nizozemskom. A kockasta devetka, Davor Šuker zabio je 6 golova i bio proglašen najboljim strijelcem prvenstva.
Digresija, neka mi Severina ne zamjeri, ali nisam gledao njezin pornić. No, sufrajući Internetom, pronašao sam jedan drugi njezin pornić. Davor, Davor Šuker joj zabija. Nudeći je čašom šampanjca. Nepoznati Severinin pornić. A ja sam ga gledao!
88 posto Hrvata bi radije gledalo nogomet nego li vodilo strastvenu ljubav sa svojom ženom. Koje li katastrofe. Žena ne samo da nije najvažnija, nego nije ni najvažnija sporedna stvar na svijetu.
Preporuka: OSVETA! Zbog toga što vas muževi zanemaruju, zapostavljaju, nabijte im rogove kad oni idu na utakmicu. Lijepo njima, još ljepše, još ugodnije vama, poštovane dame, poštovani ljepši spol…
Ćiro i 88 posto Hrvata? Otvoreni radio objavio je taj podatak. Svaka čast za angažman, svaka čast za uvod u Brazil…
A Severina, što s njom? Nakon Trave zelene iz 1998. godine, uoči Mundijala je objavila pjesmu Brazil da malo podigne moral našim loptačima i navijačima, drukerima. Seve Nacionale, Seve Internacionale. Neuništiva, neponovljiva. Jedinstvena. Ali, ono sa Šukerom? Ma, ljudi je li to moguće, zaurlao bi Mladen Delić. Sretno kockasti, sretno Vatreni. Pokažite Brazilcima kako se u Hrvatskoj igra nogomet. U Sao Paolu i pred najmanje 2 milijarde TV gledatelja širom kugle Zemaljske. Neka kuca srce vatreno…(Giancarlo KRAVAR)

1 COMMENT

  1. A što je to čudno, tj da bi većina muškaraca radije gledali nogomet nego vodili “ljubav” sa *svojom* ženom?

    Kada sam bio mlađi nisam shvaćao zašto legendarni Al Bundy iz Bračnih voda nije htio voditi ljubav sa svojom ženom … sada shvaćam. Odreći se tih par minuta mjesečno uopće nije nikakva žrtva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here