Home Kolumne PRESSING: Energo, prijevremeni izbori u Rijeci?

PRESSING: Energo, prijevremeni izbori u Rijeci?

2709
0
predsjednik skupštine i direktor Energa Vojko Obersnel i Sanjin Kirigin: Protuzakonito poskupljenje grijanja
predsjednik skupštine i direktor Energa Vojko Obersnel i Sanjin Kirigin: Protuzakonito poskupljenje grijanja
Obersnel zaštitom Kirigina riskira opstanak koalicije i izvanredne izbore?

Kako stvari stoje, moglo bi doći do obrata na riječkoj političkoj sceni. Prvi test biti će sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke 26. veljače na kojoj će Lista za Rijeku, PGS, Akcija mladih i Hrvatski laburisti uime građana zatražiti povrat cijena grijanja na staro i smjenu predsjednika Uprave Energa Sanjina Kirigina.

Utvrđene su nezakonitosti u odluci Energa o poskupljenju grijanja, a najodgovorniji je uz direktora gradonačelnik Vojko Obersnel koji je i predsjednik skupštine gradskog monopolista. Očekuje se da će se u podršci građanima priključiti i HNS.

Obersnel je sve osamljeniji u odluci da i pod cijenu ugrožavanja vlastitog političkog života zaštiti Sanjina Kirigina, čovjeka od najvećeg povjerenja prethodnog gradonačelnika Slavka Linića. Pod velikim su pritiskom predstavnici Hrvatske stranke umirovljenika čiji se potencijalni birači ove zime smrzavaju po riječkim neboderima, a proljeće bi mogli dočekati gladni, potpuno ispražnjenih novčanika zbog apsurdnih računa koji im stižu na kućne adrese. Probleme s podrškom samoubilačkoj odluci protuzakonito donesenih cijena grijanja, Obersnel ima čak i u vlastitoj stranci, a podrška mu po ovom pitanju nije sigurna čak ni od najvjernije saveznice, predsjednice Gradskog vijeća Dorotee Pešić Bukovac iz Istarskog demokratskog sabora.

Ideološko-političke teme nisu te kojima se dolazi na vlast prethodno rušeći postojeću. Ni u gradu, ni u županiji, ni u državi. Već životne, one koje se tiču svakog čovjeka. Ideologija i politika mogu samo pripomoći u pridobijanju glasova. Ne vrati li Obersnel cijene Energa na staro, te ne smijeni  šefa Energa Sanjina Kirigina, sljedeći na redu mogao bi biti on sam. Uskoro prijevremeni izbori? (Giancarlo KRAVAR)

Previous articleAutomobil udario pješaka kod Kontinentala
Next articleLeovac: Ne smije nas zavarati Splitov poraz u Osijeku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here