Kolumne

Pressing: HDZ u Rijeci spao na jedno slovo!

Pressing: HDZ u Rijeci spao na jedno slovo!
HDZ_wall4_1280x1024

Piše: Giancarlo KRAVAR

Osvojit ćemo vlast u Rijeci – optimistički je najavio predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić u jučerašnjem intervjuu za Novi list, gdje se pojavio i na naslovnoj stranici. Promjena vlasti u Rijeci bi bila dobrodošla, samo je pitanje s koje bi strane, da li baš nužno desne “hadezeovske” bilo dobro da dođe. Riječki HDZ. Što reći? Pa, nekadašnja njegova predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je sad šefica države i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga…No, kako je na terenu?

Kao što smo izvijestili, zastupnik u Gradskom vijeću Hrvoje Burić je nakon 26 godina istupio iz Hrvatske demokratske zajednice. A upravo on je na prošlim izborima ušao u drugi krug nadmetanja za izbor gradonačelnika u konkurenciji s mr.sc. Vojkom Obersnelom. Dakle, ponajbolji hadezeov kadar napušta stranku. I to kad je na razini Hrvatske HDZ na vlasti. Tu nešto debelo ne štima onda u riječkom HDZ-u.

Izlaskom Hrvoja Burića iz HDZ-a, ova stranka u GV-u ima još samo jednog zastupnika, pače zastupnicu. To je Vesna Buterin. Ali ni ona u Gradskom vijeću nije previše aktivna. Pasivizirala se. I odrađuje svoj mandat. A i ona je bila kandikatkinja za gradonačelnicu. Sjećam se čak i njezinog slogana: Vesna Buterin – Novo lice Rijeke. To lijepo lice sad samo sjedi na aadresi Korzo 16. I pretežito šuti.

Dakle, što se tiče gradskog parlamenta, HDZ je u Rijeci spao na jedno slovo. I to na Vesnu Buterin, koja na sjednicama uopće nije aktivna. Na čemu se onda temelji optimizam da bi HDZ u Rijeci mogao osvojiti vlast. HDZ je najbrojnija riječka stranka. Ali, u njoj su pretežito umirovljenici. Srednje generacije i mladih gotovo da i nema. Prošla su partijska vremena kada je brojnost članstva bila od presudne važnosti. Danas su važni programi i zastupljenost u medijima. HDZ je i u riječkim medijima, Novi list i Radio Rijeka, sve zastupljeniji, no, veliko je pitanje hoće li uspjeti osvojiti vlast u Rijeci. HDZ je danas u našem gradu spao na jedno slovo, Vesna Buterin!

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kolumne

More in Kolumne

Damir Kajin: Uljanik je uništio IDS!

spMay 13, 2019

Denis Kuljiš: Jesu li Hrvati glupi?

spMay 10, 2019

Izazov ‘imaginarnog’ grada. Rijeka 2020, Europska prijestolnica kulture

spMay 6, 2019

Komentar: Kolakušić bi bio dobar diktator

spMay 5, 2019

Evo gdje od četvrtka do subote snimaju holywoodske zvijezde!

spApril 23, 2019

Riječki kafe sa Sandom Baretić: Povratnica koja promovira svoj grad!

spApril 17, 2019

Denis Kuljiš: Može li Uljanik graditi brodove za Jadroliniju, a kokoš naučiti da leti?

spApril 6, 2019

Riječki kafe: Denis Pešut u otkrivanju zemlje osmijeha

spApril 4, 2019

Venecuelanac za RD o krizi u svojoj zemlji – “Imam poruku za sve Hrvate!”

spMarch 19, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.