Home Kolumne Pressing: HDZ u Rijeci spao na jedno slovo!

Pressing: HDZ u Rijeci spao na jedno slovo!

3769
0
HDZ_wall4_1280x1024
Piše: Giancarlo KRAVAR

Osvojit ćemo vlast u Rijeci – optimistički je najavio predsjednik riječkog HDZ-a Lucijan Vukelić u jučerašnjem intervjuu za Novi list, gdje se pojavio i na naslovnoj stranici. Promjena vlasti u Rijeci bi bila dobrodošla, samo je pitanje s koje bi strane, da li baš nužno desne “hadezeovske” bilo dobro da dođe. Riječki HDZ. Što reći? Pa, nekadašnja njegova predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je sad šefica države i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga…No, kako je na terenu?

Kao što smo izvijestili, zastupnik u Gradskom vijeću Hrvoje Burić je nakon 26 godina istupio iz Hrvatske demokratske zajednice. A upravo on je na prošlim izborima ušao u drugi krug nadmetanja za izbor gradonačelnika u konkurenciji s mr.sc. Vojkom Obersnelom. Dakle, ponajbolji hadezeov kadar napušta stranku. I to kad je na razini Hrvatske HDZ na vlasti. Tu nešto debelo ne štima onda u riječkom HDZ-u.

Izlaskom Hrvoja Burića iz HDZ-a, ova stranka u GV-u ima još samo jednog zastupnika, pače zastupnicu. To je Vesna Buterin. Ali ni ona u Gradskom vijeću nije previše aktivna. Pasivizirala se. I odrađuje svoj mandat. A i ona je bila kandikatkinja za gradonačelnicu. Sjećam se čak i njezinog slogana: Vesna Buterin – Novo lice Rijeke. To lijepo lice sad samo sjedi na aadresi Korzo 16. I pretežito šuti.

Dakle, što se tiče gradskog parlamenta, HDZ je u Rijeci spao na jedno slovo. I to na Vesnu Buterin, koja na sjednicama uopće nije aktivna. Na čemu se onda temelji optimizam da bi HDZ u Rijeci mogao osvojiti vlast. HDZ je najbrojnija riječka stranka. Ali, u njoj su pretežito umirovljenici. Srednje generacije i mladih gotovo da i nema. Prošla su partijska vremena kada je brojnost članstva bila od presudne važnosti. Danas su važni programi i zastupljenost u medijima. HDZ je i u riječkim medijima, Novi list i Radio Rijeka, sve zastupljeniji, no, veliko je pitanje hoće li uspjeti osvojiti vlast u Rijeci. HDZ je danas u našem gradu spao na jedno slovo, Vesna Buterin!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here