Home Vijesti PRESSING: Lakrdija od opatijskog Invest foruma

PRESSING: Lakrdija od opatijskog Invest foruma

2996
2
1016862_778763628838253_7757560248166420770_n
foto: Primorsko-goranska županija

Inozemne investicije su Hrvatskoj potrebne kao suho zlato. U državi koja gotovo da i nema vlastite poljoprivrede, u kojoj je industrija, a pogotovo u riječkom bazenu, uništena, u kojoj ulaganja u IT tehnologiju su minimalna, u kojoj mladi i obrazovani kadrovi odlaze u inozemstvo objeručke bi trebali prihvatiti svakoga koji bi htio ulagati svoj novac u razvojne projekte.
Idealna prilika za to bio je opatijski Invest forurm, kojeg je svojom nazočnošću uveličao i predsjednik RH dr. Ivo Josipović, ali ne i riječki gradonačelnik mr. Vojko Obersnel, koji se radije zadržao na kupanju u Cape Townu na račun poreznih obveznika. A u Opatiju su došli i privrednici, najviše njih iz nama susjedne Italije, koji su opatijski biser Kvarnera, napustili vidno razočarani.
Prije početka Invest foruma pojavili su se i aktivisti iz Riječkog pokreta otpora predvođeni poduzetnicom Slavicom Šotom. Oni su razvili trojezične transparente na kojima je, između ostaloga, pisalo i „Hrvatska je bespravna država“, „2 milijarde eura Obersnel i Komadina ukrali investitorima – korupcija“, „Hvala talijanskoj Guardia finanza na istrazi računa Slavka Linića“ i „ Josipoviću, gdje vam je nova pravednost“.
Činjenica da je netko javno istaknuo da su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i župan Zlatko Komadina „ukrali 2 milijarde eura investitorima“ bila bi dovoljna da se podigne optužni nalog protiv Pokreta otpora zbog uvrede i klevete, pa da se na sudu dokaže istina, baš kao i o navodnom tajnom računu bivšeg ministra financija Slavka Linića. Ali, to je izostalo. Baš kao što je izostao gradonačelnik Obersnel koji je na ovaj ozbiljni investicijski forum poslao svojeg zamjenika Marka Filipovića koji, kako je netko duhovito primijetio, „broji dizalice i vidi investicije kao da je u Međugorju“. Lakrdija! (Giancarlo KRAVAR)

2 COMMENTS

  1. Kakvi lakrdijaši ovi u Cape Townu i Durbanu da ne vode racuna da im se događanje ne poklapa s opatijskim Invest forumom.

  2. Pa njima i netrebaju investitori glavno da se krade lova za projektiranje .
    Projekt za gradsku knjiznicu , projekt za autobusni kolodvor , Deltu , Zagrad 2 …
    Potrošili su desetke miliona na projekte a ništa nije realizirano .
    Ako to nije korupcija neznam sto je .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here