Home Kolumne PRESSING: Linić, psovke i bedževi

PRESSING: Linić, psovke i bedževi

739
0

Danas je Dan “D”. Dan kada su se savezničke trupe 6.lipnja 1944. godine iskrcale u Normandiji, što je bio početak kraja Trećeg Reicha Adolfa Hitlera koji je svojim rasnim zakonima pobio bezmalo 6 milijuna Židova, a bio je i pristaša eugenike, prirodne selekcije ljudi najviše, čiste arijevske vrste. Dan “D” za bivšeg ministra financija i u Rijeci još uvijek najmoćnijeg političara je sutra, subota, kada se sastaje glavni odbor SDP-a.
Ministar sporta, obrazovanja te ostalih zabavnih znanstvenih aktivnosti Željko Jovanović, koji se u svojem mandatu uspio posvađati sa svima, i koji je na otvorenoj sceni braneći svoj Kurikulum zdravstvenoj odgoja u lice popovima i kardinalu Kuhariću rekao da lažu, smogao je snage na sjednici Gradskog odbora SDP-a Rijeka unijeti se “SuperSlavku” u lice i opsovati mu “mater strančku” zbog nanošenja štete SDP-u. Jovanović je potom ljutito napustio sjednicu, izjurio i zalupio vratima, ne rekavši pri tom “Lupi petama, reci evo sve za Hrvatsku…”, što je poznata pjesma Prljavog kazališta.
I doista, vodi se prljava, vrlo prljava politička borba, začinjena tajnim službama. “Policajci se po lokalima raspituju tko mi plaća račune”, žali se Linić, koji bi kao škrti Grobničan mogao i sam platiti koji račun, koje piće, pa makar i Zlatku Komadini, koji ga zdušno podržava i u riječkom pohodu na vrh SDP-a najavljuje kandidaturu za predsjednika umjesto, u njegovoj glavi, već smijenjenog Zorana Milanovića.
A i Obersnel je zaslužio nešto. Čak više od uobičajene kavice. Recimo, jednu pivicu. Zbog toga što je dao štampati bedževe s natpisom “Glasam protiv”, s kojima će se riječka SDP kamarila pojaviti na Iblerovom trgu s parolom: “Krepat, ma ne molat!”. Rijeka, kao da su zadrigli Obersnel, i neimenovani visoki izvor iz SDP-a u lokalnim novinama Komadina, koji ima i svojeg medijskog komada, portparola, portparolicu, sva i čitava Rijeka. Politička, svjetonazorska, kulturna i ina…
Ideološku i političku eugeniku, umjesto čistih krvnih zrnaca, promovirao je Slavko Linić. Čistoću ideološku, političku, stranačku, antifašistički-genetsku, rodbinsko-prijateljsku u osvajanju i utvrđivanju svoje vlasti u Rijeci uspješno. I u Hrvatskoj, neuspješno! (Giancarlo KRAVAR)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here