Home Kolumne PRESSING: Milanovićevi vodoinstalateri

PRESSING: Milanovićevi vodoinstalateri

1010
3

Elementarnu nepristojnost i krajnju nezahvalnost iskazuje partijska ćelija riječkog SDP-a prema predsjedniku stranke i Vlade Zoranu Milanoviću. Čovjek koji je na čelu SDP-a od 2007. godine i koji je sa svojom Kukuruku koalicijom na izborima pobijedio u koruptivnim aferama tada ogrezli HDZ-a postao je ovih dana i meta Facebook govora sprdačine s njegovim likom i djelom i to od uzdanica, partijske mladeži, a sve uz podršku seniora.
Čime je to Milanović zaslužio? Ničime. Na pravdi Boga na zub su ga uzeli oni (primjerice gradonačelnik Obersnel) koji mu niti do koljena ne mogu biti. A zbog čega? Zbog toga što im je šef smijenio cijelu „Trojku“. Riječkih, navodno političkih izvrsnika. On je u njih doista i vjerovao. Na početku. Rijeka je bila nagrađena funkcijom ministra pomorstva, prometa i veza, najvažnijom vladinom dužnošću za razvoj riječke ruke, izgradnju cesta, te ravničarske pruge do mađarske granice. Ali Zlatko se Komadina, i inače lijen, pokazao potpuno nesposobnim za tu zadaću. Čovjek napreduje do granica svoje nesposobnosti. A to je „Komada“ koštalo i zdravlja.
Nakon premijera, drugi najvažniji čovjek u svakoj evropski suvremenoj vladi, jest ministar financija. I tu je dužnost premijer Milanović na pladnju darovao Riječanima. Ali, Slavko je Linić, također, napredovao do granica svojih sposobnosti. Bit će zapamćen samo kao utjerivač poreza placarica, prodavačica salate na tržnicama, i po fiskalizaciji. Linić je pogodovanjem prijateljima (optuženi Jozo Kalem s kojim je zimovao u Dubaiju, te ljetovao krstareći jahtom po Jadranu), sumnjivim kumstvima (Marina Lovrić Merzel koja ovih vrućih ljetnih dana svoju guzicu hladi u Remetincu), te arogancijom i nepoštivanjem pretpostavljenih kao balon od sapunice raspršio imidž SDP-a kao stranke drugačije od HDZ-a.
Riječku multikulturalnost Zoran Milanović je honorirao izborom doc.dr. Željka Jovanovića za ministra znanosti, obrazovanja i sporta, što je s obzirom na njegovu nacionalnost svjetski kuriozitet. Ali ni „isušivač Močvare“ nije bio na visini zadatka. Uspio se pozvađati sa svima. I s akademskom zajednicom, i s Katoličkom Crkvom, i s učiteljima i profesoricama, te školskim domarima. A kad je razotkrivena njegova afera zapošljavanja u opatijskoj Thalasotherapiji (preko Sveučilišta u Osijeku), Zoki se potrudio da Jovanović što bezbolnije i bez medijske pozornosti bude smijenjen.
I, što je Milanović nakon svega zaslužio? Javno blaćenje u sve lokalnijem dnevniku, opetovane juriše Komadine i Obersnela na Iblerov trg, zahtjeve za njegovom smjenom, pa su mu je vrla riječka kamarila već pronašla I novog šefa stranke (rečeni Komadina) i novog premijera (Tonino Picula). Što li tek slijedi ujesen? Riječki SDP-ovci bi u stalni radni odnos trebali angažirati vodoinstalatera da, ako to ustreba, službenim zrakomlatom Hrvatske vojske iz Rijeke ode u Zagreb popraviti cijev u stanu Zorana Milanovića, ako mu kojim slučajem opet pukne! (Giancarlo KRAVAR)

3 COMMENTS

  1. Ne smatram da je g. Milanović uspiješan predsjednik vlade, ali ako ima i trunke soli u glava potjerati će cijelu ovu mafijašku čeliju SDP PGŽ iz SDP jer ovi ovdje nemaju apsolutno niti malo morala, već se ponašaju kao pravi članovi SKJ što i jesu.

  2. Dobar komentar, ali, ima jedno ali, zbog čega javnost ne zna točno zašto je morao otići Linić? Milanović zna, ali šuti? Milanović šuti i sad kad ga napadaju poslušnici Linića. Svi znaju ili su shvatili da je ovo neuspješna vlada, ali što su Oni mislili, da će “raditi” po ideološkim obrascima koji se poklapaju s interesima stranaca, a u ekonomiji će se stvari same od sebe riješiti. Tu su zakazali potpuno. Pa kakva je to vlast koja imenuje ministre koji pojma nemaju o poslu kojim imenovali, pa čak i taj isti Milanović, pojma nema o ekonomiji, ali ima i ljude koji samo formalno imaju papir, odnosno formu, koja je bez sadržaja i znanja o konkretnom načinu riješavanja krize. No, trojac iz Rijeke je posebna priča. Njih je predvodio i izmislio Linić, a On,Linić je mislio da će Komadina ovladati najvećim i najjačim ministarstvom, a da će Jovanović svojim ideološkim pristupom zadovoljiti ego Linića, pa i Milanovića. Sve je to palo u vodu i Milanović je dobro postupio što se je riješio “najuspješnijeg ministra, te dva amatera koji su potpuno zakazali, jedan zbog konkretnog neznanja, a drugi zbog ideološke netrpeljivosti u borbi protiv “neprijatelja”. Jasno, Linić je tu glavni krivac, jer je takvim ljudima koji su mu povlađivali dao šansu, a očito je da oni tu šansu nisu zaslužili, jer jednostavno nisu bili sposobni te poslove vršiti na uspješana način.Tzv. Rijeka se pokazala u ovoj vlasti kao staro ideološko crijevo koje je učinilo štetu ovoj vlasti, i umjesto da budu cito, melju i iskorištavaju svaki javni nastup kako bi oblatili Milanovića, da bi u stvari prikrili razloge zbog kojih su otjerani s vlasti, jasno, što se svakako poklapa s propadanjem Rijeke pod vodstvom Linića, jer Linić je GAZDA ovog grada, a tako ga i oslovljava njegov mali poteci fiktivni gradonačelnik s trećim licima. Koliko ga cijeni kao takvog dovoljno govori druženje Linića s Jozom. Rijeka je postala crna rupa u demokraciji na državnom nivou, a mnogi to u državi nevide, pa i u samom SDP-u, koji trenutno vlada državom (na sveopće nezadovoljstvo).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here