Home Sport ‘Priče o Friganu u Dinamu su puste tlapnje’, predstavnik Rijeke u Parizu...

‘Priče o Friganu u Dinamu su puste tlapnje’, predstavnik Rijeke u Parizu na pregovorima s Bragom!

505
0

Frigan ne prestaje oduševljavati, njegove su izvedbe svakom novom utakmicom sve kvalitetnije, a sve to primijetili su i brojni europski klubovi koji su već sada krenuli raditi na njegovom dovođenju. Iako se u nekim medijima dalo pročitati kako su Rijeka i Dinamo praktički dogovorili transfer Frigana te da će on na ljeto sigurno preseliti u Maksimirsku 128, prema informacijama Germanijaka to je sve samo ne točno. Nije nikakva novost da u Dinamu prate Frigana. Kao, uostalom, i brojne druge mlade i talentirane igrače. Bišćan ga jako dobro poznaje, a baš je u posljednjoj utakmici novog stratega Plavih na klupi U21 reprezentacije napadač Rijeke oduševio igrajući na mjestu desnog krila. Frigan je na Craven Cottageu izborio kazneni udarac, imao je ranije i jedan iznimno opasan pokušaj koji je otišao malo pored gola te protiv njegovog dolaska novi kormilar plavog broda sigurno ne bi imao ništa protiv. Ali, u cijeloj priči se pita nešto i Riječane.

Naime, nakon što je objavljen posljednji financijski izvještaj, iz istog se lako može zaključiti kako Rijeka ima problema s cashflowom. Budući da su trenutno u Rijeci na posudbi iz Dinama Marin, Janković i Jurić, odmah se krenulo ‘šuškati’ od mogućem trajnom ostanku spomenutog trojca u Rijeci, dok bi onda Dinamo, uz doplatu od milijun, dva ili tri eura, u svoje redove doveo Frigana. Zvuči dobro, vjerojatno i jednima i drugima primamljivo, ali ta je opcija u ovom trenutku prilično nerealna. Razlog? Osim ranije navedenog problema Rijeke s cashflowom , tu se nešto pita i same igrače čija se primanja ne uklapaju u ono što si Rijeka može priuštiti.

Primarni cilj Rijeke je prodati Frigana u inozemstvo te transfer zgotoviti što je prije moguće. Zainteresiranih klubova ne nedostaje, prvog topnika Rijeke već su gledala dva kluba iz MLS-a (Cincinnati, Minnesota United), konstantno je na oku nekoliko talijanskih prvoligaša, a svoje predstavnike su na Rujevicu slali Real Sociedad i Bordeaux. No, od svih europskih klubova koji su zainteresirani, posebno se ističe portugalska Braga. Oni su ove sezone na izlaznim transferima zaradili 55 milijuna eura, dok su na ulazne transfere potrošili svega šest milijuna eura. Trenutno su u sjajnoj situaciji, bore se s Portom za drugo mjesto u Primeiri, a od početka sezone je kormilo prve momčadi preuzela klupska legenda Artur Jorge koji je prije seniora u posljednjih pet godina vodio od U15 pa sve do B momčadi Brage. Prakticira iznimno napadački nogomet, samo Benfica ima efikasniji napad od njegove momčadi, a budući da najviše voli formaciju 4-4-2, jasno je da mu samo dvije špice, koliko ih sada ima u kadru (Banza, Ruiz), nisu dovoljne.

Prema informacijama Germanijaka, zamjenik sportskog direktora NK Rijeke, Antonini Čulina, već je bio u Parizu gdje je odradio rundu pregovora s predstavnicima portugalskog kluba glede potencijalnog transfera. Bragi je prezentirano koliko Rijeka traži za svojeg najboljeg igrača ove sezone te bi ponuda, kad Portugalci još jednom sve stave na papir, uskoro trebala biti i službena.

Rijeku iznos manji od pet milijuna eura ne bi zadovoljio. Osim ako, naravno, u transfer ne budu ubačeni neki lako ostvarivi bonusi i postotak od sljedeće prodaje. A to bi na duge staze moglo biti sjajno jer je Braga u pet najvećih izlaznih transfera kombinirano uprihodila 115 milijuna eura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here