Home Biznis Prihodi crikveničkog Jadran d.d. veći 22 posto, dobit veća 74 posto, rasle...

Prihodi crikveničkog Jadran d.d. veći 22 posto, dobit veća 74 posto, rasle i plaće zaposlenicima

923
0

Crikvenički Jadran d.d. koji je lanjsku poslovnu godinu završio s gubitkom, zabilježio je u prvih ovogodišnjih devet mjeseci prihode veće 22 posto nego lani u tom razdoblju, neto dobit od 22 milijuna kuna, a radnicima uz veće plaće podijelio i nagrade za uspješan rad.

Crikvenički Jadran d.d., vodeća turistička tvrtka na vinodolsko-crikveničkoj i makarskoj rivijeri ostvaruje sve bolje poslovne rezultate. U prvih devet ovogodišnjih mjeseci ukupni poslovni prihodi iznosili su 101,3 milijuna kuna, što je povećanje od 22 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Posebno je uspješno bilo treće tromjesečje u kojem su prihodi bili 26 posto veći nego u tom razdoblju prošle godine. Rast prihoda Društva u najvećoj je mjeri rezultat novog investicijskog ciklusa, koji je, s povećanjem konkurentnosti, odnosno povećanjem kvalitete usluga i podizanjem kategorije smještaja u hotelima i kampovima, omogućio povećanje cijena.

I to sve unatoč činjenici da dio smještajnih kapaciteta zboga radova na njihovu uređenju nije bio u funkciji dio godine. Ovogodišnju glavnu turističku sezonu dio objekata dočekao je obnovljen i osvježen, poput luksuznog hotela Katarina u Selcu kojem je obnovljeno južno pročelje, a wellness centar upotpunjen novoizgrađenim unutarnjim bazenom. Novost su i preuređeni vanjski bazeni hotela Katarina čija ukupna površina prelazi tisuću četvornih metara, što ih čini jednim od najvećih na ovom dijelu rivijere, a otvoreni su i za vanjske goste. Sve smještajne jedinice hotela Omorika zajedno s novim depandansama te kompleks paviljona Resorta Ad Turres, dobili su ovoga proljeća potpuno novi izgled. U obnovu i uređenje objekata uloženo je do sada oko 106,5 milijuna kuna, a prema riječima predsjednika Uprava Jadrana d.d. Gorana Fabrisa, s jeseni su nastavljeni radovi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here